Šta je novo?

kako overklokovati ovaj cpu?

markoc92

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2009
Poena
304
Zeleo bih da staru masinu overklokujem...al u biosu ne mogu da najdem nigde da mu povecam frekfenciju..itd

Prilozi

• stara makina.JPG
    stara makina.JPG
    167.5 KB · Pregleda: 277
Poslednja izmena:
Čini mi se da intelove ploče dugo nisu podržavale OC gimnastiku, tako da, ako želiš OC moraćeš da menjaš ploču.
Moguće da ima neka intel/win aplikacija za blagi OC, ali efekat je mizeran.

Poslednja izmena:
Menjaj plocu na ovoj nema nista od overkloka.

ma necu dzabe da bacam pare na menjaje ploce....i ovako to je komp koji se uopste ne koristi... :DDDDDD
nek neko kaze sta mogu da mu uradim...koji program da skinem...da probam makar blagi overklok...
cisto da se malo zanimam njime ;)

Jednostavno ima alata kojima se moze ocovati iz windowsa, kao npr clockgen, za fsb i memset za oc memorije ali to nisu resenja nizasta, tj ni za kakav stabilan oc, vec za izvlacenje dodatnih par poena u testovima, a ne za koriscenje za svaki dan.
Ta ploca i procesor zajedno cine veoma stabilnu celinu i odlicni su za svakodnevno koriscenje...
Cak i da ga oc-ujes opet nista ne dobijas jer je preslab u svakom slucaju za bilo koje novije igre ili bilo sta drugo, ali kao masina za net, office, starije igre, divx itd je savrseno...
Zato batali taj posao...

hmm..pa pravo da ti kazem nije preslab....al uopste...sad ima 2gb ram-a,250 gb hard graficku 512mb al jos nisam uspeo da ga oc ;)
ja njega uopste i ne koristim....uglavnom koristim laptop iz potpisa i komp iz potpisa :D
ovo je cisto izivljavanje nad nad njim.... cisto hocu da ga sredim :D :D

re

Nista neces dobiti klokovanjem!!! Sa tim starim intelima se ne moze primetiti razlika klokovanog i neklokovanog

Za programe iz perioda kada su bili aktuelni takvi procesori primetno se dobijalo u performansama.

moj ti je savet da se manes te teme sa overklokovanjem....
taj procesor ti je klasican resho za kafu i na def freq se greje ko blesav a kamoli klokovan
mislim da je takva sitacija sa svim preskot procesorima

Nista neces dobiti klokovanjem!!! Sa tim starim intelima se ne moze primetiti razlika klokovanog i neklokovanog

Ne tacno

evo ja imam northwood 3.0 primecujem razliku u gledanju naprimer high bitrate Hd filmova (za to samo i koristim taj komp) kad dignem clock na 3.6

Poslednja izmena:
To prvo :)

Poslednja izmena:
kako si uspeo da ga dignes na 3.6....??ja nisam uspeo ni malo da ga dignem...samo sam uspeo da mu spustim frekfenciju...:(
kolko sam ja prometio ne greje se nista preterano....sve u granicama normale...jos je na njemu njegov kuler box..i na kucistu imam 2 devetke... :Dtako da je prilicno provetreno :D
ovaj racunar iz potpisa opusteno klokujem...al ovaj se ne da :D

Pa kao sto su ti rekli problem je u ploci
Meni nije problem hladjenje ( nortwood se greje mnogo manje od prescotta

Vrh Dno