Šta je novo?

Kako otvoriti .dat ?

wispi

Cenjen
Učlanjen(a)
26.07.2011
Poena
169
Zdavo svima, da li mi neko moze pomoci u vezi otvaranje / pokretanja fajla .dat . Dobio sam od jedne firme spisak/katalog nekih delova tezak nekih 200 MB ali ne uspevam otvoriti . Pokusao sam u Excel-u , Wordu i ne ide . Ne znam u kom softveru je kod njih radjeno , kako sam vec rekao u pitanju je baza - katalog delova .

.dat nije konkretan format, vec svaki app za sebe ima definiciju. Moraju ti reci cime da otvoris. Mozda Access-om, ali cisto sumnjam da su preimenovali Access bazu.

Rekao mi je da je to neki softver koji je njima neka firma napravila i da je sql baza . Ne zna ni taj dobro da objasni jer je i on obicni korisnik / radnik ...

Može biti u ko zna kakvom formatu. Jedino da negde otkačiš taj dat file pa da ga neko skine i pogleda.. mada ako se koristi neki specijalizovani program za pregledanje tog kataloga onda bez tog programa nećeš moći da pregledas katalog.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

probaj sa programom TNEF, pominju ga na netu pa mozda upali ili preimenuj dat ekstenziju u docx ili pdf pa probaj...

Ja bih pitao tog ko je pravio taj .dat, da vidi da li iz programa u kom je rađeno možeda se exportuje u neki drugi format (.xls/x, .pdf...).

pogledaj zaglavlje fajla u total commanderu, pa okaci ovde tih nekoliko bajtova.

Rekao mi je da je to neki softver koji je njima neka firma napravila i da je sql baza . Ne zna ni taj dobro da objasni jer je i on obicni korisnik / radnik ...

Ma 'teraj ti tu firmu i tog što su ti poslali .dat u peršun. :p
Neka ti pošalju katalog u formatu koji je dostupan za otvaranje od strane standardnog softvera, ili neka ti instališu softver koji otvara fajlove što ti šalju, ili batali saradnju sa njima.

Ili, ako ti je katalog doturen nezvanično od strane nesavesnog zaposlenog, a u cilju poslovnih mućki, batali priču.

Vrh Dno