Šta je novo?

Kako otkriti IP adresu?

bmwgoran

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2006
Poena
320
Cura mi je u Nemackoj, i stalno prica kako non-stop menjaju mesta i gradove.
kako mogu otkriti odakle mi je poslala e-mail?

odem na full header i tamo vidim sve detalje, izmedju ostalih IP adresa nalazi se i neka koja pocinje sa 10.xxx.xxx.xx, pokusao da pratim tu adresu, ali kaze da je to privatna adresa i ne moze se otkriti odakle je.
da li postoji neki siguran nacin to uraditi?

hvala

Moguce je saznati, ali nikad nisi siguran da li je to prava lokacija, pogotovu ako mail salje sa mobilnopg uredjaja ili sa webmail-a.

Poslednja izmena:
Pozdrav, jel znas mozda neki nacin kako da to izvedem?

Nisam siguran da mozes da saznas za grad, ipak je to narusavanje privatnosti...
Na ovom link-u mozes da vidis koja je drzava i provajder u pitanju. Sto se tice tog ip-ja sto si pratio ...njega ne mozes pratiti zato sto je privatna , a ne javna adresa (sa kojom se izlazi na internet).

Poslednja izmena:
hvala na odgovorima

Mozes da proveris koji je grad u pitanju, whois ip podaci se uredno popunjavaju u nemackoj, postavi ovde full header

Ako salje sa gmail-a, yahoo-a... ne mozes da vidis nista, pošto se to salje sa webmaila. A ako šalje e-mail preko Outlook-a, onda se vidi javna ip adresa pošto se salje sa e-mail klijenta.

Pošto je ip u header-u počinje sa 10.xxx.xxx.xx, možeš da plačeš - u pitanju je webmail.

da, sa googlemaila salje

Odeljenje za visoko-tehnoloski kriminal ti moze pomoci da saznas adresu.
:trollface:

Ako te muci ljubomora, ovo sto pokusavas nije resenje. :)

Ja se slazem @yooyo sa tobom, ako je to razlog nije ti resenje to.

Ако ти шаље слике са телефона, можда има GPS који буде укључен у време фотографисања па слика тада садржи координате. :)

A ko zna mozda i nije u Nemačkoj, možda samo koristi anonimni proxy :D

Па кад знаш ИП адресу можеш да знаш и да ли је анонимни посредник. ;)

Vrh Dno