Šta je novo?

kako otkljucati HDD

kastor

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2003
Poena
609
Da li neko zna moze li se otkljucati zakljucan disk? Disk je bio u lap top racunaru i zakljucan je tako da ga bios na drugom racunaru ne vidi, a posto je na originalnom racunaru crko bios vise ga ni taj racunar ne prepoznaje.

Thx;

Kako bre zakljucan ?
Ili ga vidi ili ga ne vidi. Druga je stvar da li moze da se pristupi podacima.

Ja mislim da on ipak nije "zakljucan" nego "zakucan" ctp;

Evo kako je zakljucan:
Pre nultog sektora na disku postoji enkriptovani zapis koji blokira bios. Neki racunari i mogu da ga prepoznaju, ali ako hoces da mu pristupis, nemoguce je jer je struktura masine na kojoj se nalazio drugacija, sto sve tu lepo pise. Sustina bi bila u tome kako obrisati taj prostor na disku da bi mogao normalno da se formatira.

kastor je napisao(la):
Evo kako je zakljucan:
Pre nultog sektora na disku postoji enkriptovani zapis koji blokira bios. Neki racunari i mogu da ga prepoznaju, ali ako hoces da mu pristupis, nemoguce je jer je struktura masine na kojoj se nalazio drugacija, sto sve tu lepo pise. Sustina bi bila u tome kako obrisati taj prostor na disku da bi mogao normalno da se formatira.

Low level format ??? :confused:

Jesi li probao sa Partition Magic ?

Ona bi trebalo da vidi 'hidden partitions'...

Ako ne, onda jedino LLF

Ništa od predloženog neće pomoći. Mislim da ćeš morati da se oprostiš od tih podataka. :(

Kontaktiraj Laxduke-a, on mi je svojevremeno pričao nešto o tome. Ako ti on ne pomogne, niko drugi ( sa ovog foruma ) neće.

magick je napisao(la):
Ništa od predloženog neće pomoći. Mislim da ćeš morati da se oprostiš od tih podataka. :(

Kontaktiraj Laxduke-a, on mi je svojevremeno pričao nešto o tome. Ako ti on ne pomogne, niko drugi ( sa ovog foruma ) neće.
...ili Saleta (on je svojevremeno nesto petljao oko otkljucavanja laptop-ova, pa mozda moze da pomogne).
Sto se tice low level i ostalog, ako je to enkriptovano pre 0-tog sektora, onda je na disku nesto tipa EZ-Drives sto onemogucava BIOS-u da detektuje disk i/ili da mu se pristupi, pa sve to pada u vodu. Lek sigurno postoji, ali kako...
...sto rece magick retko ko ce moci da ti pomogne :(

To je verovatno IBM disk.
Njima sifru nije moguce skinuti, makar ja ne znam niti sam cuo za nekoga.
Ako mu znas sifru, tj. ako si ti stvarno koristio taj disk onda mozes da ga nakacis na drugi IBM laptop, bice ti trazen password. Ukucas ga i to je to, imas podatke.

Naravno, ako oces mozes odmah pravac BIOS da mu skines taj pass.

Medjutim, ukoliko ne znas HDD Password, onda mozes da se pozdravis sa tim celim HDD-om, mozes ga slobodno baciti.

Pozdrav!

Nije IBM disk, nego je Seagate, i imam password za njega, ali nisam u prilici da ga upotrebim na drugom racunaru jer mi ga i ne trazi.

Nazad
Vrh Dno