Šta je novo?

kako "otkljucati" DVD

lisanin

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
619
imam TEAC DV-516E 16x DVD-ROM/48x CD-ROM ATAPI/IDE i ne znam da ga regionalno "otkljucam"
pomagajte ako Boga znate

Koliko je meni poznato, jos ne postoji "region-free" firmware za tvoj model DVD plejera. Kao sto covek rece, koristi DVDRegionFree i povremeno proveravaj na
http://www.firmware-flash.com/

da li se zeljeni firmware pojavio...

javi mi se na mail da ti posaljem DVDIdle, verziju koja ne treba da se registruje niti krekuje. Ta verzija u sebi ima dvdregionfree. Taj dvdidle, osim uklanjanja zastite, sluzi i za neku vrstu kesiranja, tako da dvd uredjaj radi samo 15 minuta ukupno prilikom reprodukcije filma.

Laza je napisao(la):
tako da dvd uredjaj radi samo 15 minuta ukupno prilikom reprodukcije filma.
A jel radi to na playerima drugih proizvodjaca (pioneer 116)?

Ja program jos nisam isprobao, jer trenutno nemam nijedan dvd film, a mrzi me trenutno da iznajmljujem. Ali to je namenjeno da radi na svim dvd uredjajima. Svrati na www.dvdidle.com i procitaj tamo malo vise o tome, samo sto ova verzija koju ja imam je bila neka beta koja nije trazila registraciju, a u sebi je imala objedinjen i dvdregionfree sa istog sajta, tako da ovo treba da je luda stvar, ako nije bagovita.

Cisto da skrenem paznju da taj DVDIdle ima sumnjivu upotrebnu vrednost na kombinacijama KT133a + Live!. Barem je tako kod mene...
Elem, program tokom playbacka istovremeno kesira film unapred, na hard. Dakle, osetno koristi IDE magistralu, pa zbog poznatog Live! problema zvuk na filmu krci, kresti, pisti. U "normalnom" rezimu rada, kada magistrala nije toliko zauzeta, nemam takvih audio problema...

Sam program, inace, nije vezan za odredjene modele DVD playera, teoretski radi sa svima.

To je onda problem sa live-om. Stavi latency patch i proveri da li ti disk radi u dma modu. Ja imam kt133 i live nikad nije krcao. Pre live-a sam koristio integrisanu muziku koja je krcala kad dvd nije bio u dma modu.

Doduse jos nisam probao dvdidle ali on ne moze biti kriv za te simptome. Bas cu ovih dana da pogledam neki dvd pa da javim kako radi ovaj teoretski fenomenalan programcic.

Laza je napisao(la):
To je onda problem sa live-om. Stavi latency patch i proveri da li ti disk radi u dma modu. Ja imam kt133 i live nikad nije krcao. Pre live-a sam koristio integrisanu muziku koja je krcala kad dvd nije bio u dma modu.

Doduse jos nisam probao dvdidle ali on ne moze biti kriv za te simptome. Bas cu ovih dana da pogledam neki dvd pa da javim kako radi ovaj teoretski fenomenalan programcic.

Pa nisam ni rekao da je problem do programa, vec do Live!-a. Naglasio sam da smetnje nastaju zbog opstepoznatog problema sa IDE magistralom kod kt133a + Live! kombinacije.

No, finalni rezultat je isti, program je neupotrebljiv, bar kod mene...

Nazad
Vrh Dno