Šta je novo?

Kako otključat i ROOT-ovati Samsung S4 Active ?

kosta10

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2007
Poena
440
Imam već nekoliko meseci Samsung S4 Active ali mi smeta što je zaključan samo za Vodafone mrežu (živim inače u Nemačkoj, da se ne zbunite). Moja pitanja su sledeća :

- Da li ja mogu SAM da otključam moj telefon uz pomoć neke aplikacije, i ako je moguće, molim vas da neko ko je upoznat sa materijom pomogne

- Drugo. Posle otključavanja hoću odmah da polako pripremim telefon za ROOT-ovanje nekim custom ROM-om. Koji je način za to najbolji, pošto CyanogenMod za sada u podršci nemaju Samsung S4 Active(već samo obični Samsung S4). Da li moram da idem na neke druge ROM-ove, i ako je odgovor da, na koje ?

- Treće...postoji li neka POUZDANA aplikacija za Android koja bekapuje celokupan sadržaj telefona : instalirane aplikacije, kontakte, muziku, fotografije i sve ostalo ? Pošto imam preko 50 instaliranih aplikacija, od kojih sam oko 10 platio (i ne bih da ih izgubim NIKAKO), treba mi neki najbolji program za bekapovanje svega na PC.

- Kada budem uspešno stavio neki custom ROM sa Android 4.4.2 verzijom KitKat-a, da li je moguće da se sve ranije bekapovanje aplikacije(pomoću tog bekap programa) vrate na ROOT-ovani telefon i da li će te aplikacije raditi normalno, ili je moguće da neke odbiju saradnju ?

Izvinjavam se na možda početničkim pitanjima, ali za mene je sve ovo novo i pomalo komplikovano i zato bih želeo da dobijem ovde, na jednom mestu i jednoj temi, odgovore na sve moje nedoumice odozgo. Hvala na saradnji i vašem strpljenju, računajte da će biti još pitanja od mene kako se tema bude razvijala.

Prvo ide root pa sve ostalo.
YouTube je pun tih tutorijala, baci pogled.

Za backup aplikacija, poruka, call loga koristi Titanium Backup a inace neces izgubiti aplikacije kad instaliras drugi sistem - sve sto si kupio sa tim gmail nalogom sto ti je sad u phonu bice ti na raspolaganju i posle reinstalacije sistema.

Aha, ali izgleda da neće da mi radi titanium backup jer zahteva ROOT. Zna li neko nešto o tome ? Mora li baš ova aplikacija ili ima još neka istop tako dobra ?

Izvinjavam se, ali da li bi neko bio ljubazan da mi da konkretnije informacije,linkove itd šta i kako da radim i koji su prvi koraci ? Da li se prvo root-uje fon pa onda otključava za sve SIM kartice ?

Naravno da zahteva root. Mozes probati i ovu ona ne zahteva root: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.koushikdutta.backup

Za otkljucavanje kupi kod na ebay-u. I savetovao bih ti da ne radis nista drugo sa tim telefonom posto ces nesto pokvariti tvojim pitanjima sta gde i kako. niko ti nece dati linkove za sve na tacni. Kreni sa xda pa tamo citaj.

Pa kad je Bench zajednica takva da kad neko LEPO pita za pomoć bude iskuliran...ne mogu da verujem da su ljudi postali takvi.

Nije mi jasno zbog čega Titanium Backup traži root ?

Ne paniči. Ljudi tako reaguju da bi izbegli da lupe glupost i brikuju ti telefon. Nema baš mnogo korisnika odavde baš taj telefon, za informacije iz prve ruke.
Imaš dva glavna foruma za mobilne i detaljni su als ein schweiz uhr- xda developers i modaco.

Kucaj u gugl samsung s4 root xda modaco , i izaći će ti ono što tražiš na prvoj stranici. Što se tiče bekapa , titanium je najrasprostranjeniji.
Zamena roma podrazumeva da se extremno detaljno obavestiš o flešovanju, rom buildu, cwm rekaveriju ... xda je mesto odakle treba da počneš sa čitanjem.

Ne paniči. Ljudi tako reaguju da bi izbegli da lupe glupost i brikuju ti telefon. Nema baš mnogo korisnika odavde baš taj telefon, za informacije iz prve ruke.
Imaš dva glavna foruma za mobilne i detaljni su als ein schweiz uhr- xda developers i modaco.

Kucaj u gugl samsung s4 root xda modaco , i izaći će ti ono što tražiš na prvoj stranici. Što se tiče bekapa , titanium je najrasprostranjeniji.
Zamena roma podrazumeva da se extremno detaljno obavestiš o flešovanju, rom buildu, cwm rekaveriju ... xda je mesto odakle treba da počneš sa čitanjem.

Ok, hvala, makar imam nešto od čega mogu da počnem.

Neko reče da treba da kupim kod za otključavanje telefona za sve mreže na ebay, da li je to pouzdano ???

Imaš i u srbiji i u inostranstvu (google pretraga) nogo firmi koji otključavaju pomoću unošenja koda. Metod je potpuno bezbedan i jedni mo mesto za prevoru je da nedobiješ kod zato se malo raspodaj o pouzdanosti onih koji prodaju.

INače postupke kojie planiraš da izvedeš rootovanje promena roma podrazumeva i gubitak garancije

Ma baš me briga za garanciju, svestan sam toga. Za sada je, ipak, sve na stendbaju, dok DETALJNO ovaj proces ne proučim. Previše mi je, za sada, ovo komplikovano..................

Nazad
Vrh Dno