Šta je novo?

Kako otici na net bez usb-kabla?? :S

Sonamy_Boy

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2009
Poena
320
Pozzz ljudi.. Imam jedan problem.. E ovako.. Imam Sbb-ov kablovski net. Sjebao mi se gadno komp, pa sam morao da ga reinstaliram:mad::mad: Sada kada sam ''namestio'' mode i net, skroz drugacije idem na net! Kada sam prvi put prikacio net, dosao je lik iz Sbb-a i bez cd-a i bez ikakvog USB-a mi je radio net.. Znaci samo kabl koji ide iz modema u komp.. Zna li neko kako da mi ponovo sve sljaka bez tog usb kabla?? Sada moram da priblizim komp skroz do kompa i nikako nece da radi bez glupog usb kabla.. Problem mi je sto ne mogu sada da ga razvlacim do Ps3.. To je to.. Ako moze neko da mi kaze samo kako da namestim sve da radi bez tog dodatnog kabla sto se dobija.. Hvala puno..:D:D:D:smoke::banana:

Izgasi firewall, podesi sve na automatic, trebalo bi da radi...

Mislim da me nisi razumeo.. :d Najbolje je da vidite na sta sam mislio na slici.. Znaci, nikada mi nije bio potreban ovaj PLAVI USB kabl da bih isao na net.. A sada mi on bas pravi problem! :mad: Ne mogu bez njega na net.. I + nema ni metar duzine :D:D

Prilozi

• Picture 002.jpg
    Picture 002.jpg
    53.9 KB · Pregleda: 95
Mislim da me nisi razumeo.. :d Najbolje je da vidite na sta sam mislio na slici.. Znaci, nikada mi nije bio potreban ovaj PLAVI USB kabl da bih isao na net.. A sada mi on bas pravi problem! :mad: Ne mogu bez njega na net.. I + nema ni metar duzine :D:D

Pa koliko mi se cini, ovaj beli kabl levo od plavog USB-a je Ethernet kabl. Znaci da ti je modem bio vezan na integrisani Ethernet kontroler ili karticu, sta vec imas...

Mozda prilikom reinstalacije sistema nisi instalirao drajvere za Ethernet ?

Ako se bas ne razumes najbolje a net ti ovako povezan dobro radi naj jednostavnije bi bilo da kupis duzi USB kabl. Usb kabl nije skup.

E hvala puno ljudi!!! Resen problem! Instalirao sam driver sa cd-a za plocu i sada radi sve kako treba!! :) Imam jos jedno mnogo glupo pitanje :D:D Ali ko zna.. Mozda i ne gresim :) Da li bih mogao sa ovim plavim kablom sto me je do sada mucio, da njega prikacim preko usb-a u Ps3 i da imam net na kompu i na Ps3 u isto vreme?? Tj. da dele konekciju??? cheerscheers

Ne, ali to možeš rešiti tako što ćeš uzeti svič (switch) i preko njega povezati PS3 i komp na kablovski modem i oba uređaja će tada imati pristup netu u isto vreme.

Ne, ali to možeš rešiti tako što ćeš uzeti svič (switch) i preko njega povezati PS3 i komp na kablovski modem i oba uređaja će tada imati pristup netu u isto vreme.

Da. Za to sam znao vec.. Pomislih samo da li bi moglo ovako.. Nema veze.. Hvala jos jednom ljudi!!!! :smoke::smoke:

zar nije potreban ruter kod SBBa? ;) switch ti ne bi pomogao

^^ bas tako

To sto vi govorite dal je kablovski modem to nema veze uopste
Vec koliko ip adresa daje provajder
sbb odavno daje samo 1 tako da je ruter neophodan

ne moze

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno