Šta je novo?

Kako optimalno podeliti disk

• Začetnik teme Začetnik teme MT
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

MT

Čuven
Učlanjen(a)
10.02.2002
Poena
620
Naime imam disk od 240mb (2x120mb RAID) i dual boot. Naime kolika je najveca optimalna velicina fat32 particije za win98 posto ako radim sa klasicnim fdiskom iz 98-ice on kaze da je disk od 38mb. Parition magicom sam ga naterao na 80mb ali mi se to ne svidja.

???
Jel si ti pobrkao GB i MB ili stvarno imas diskove od par megabajta ???

Osim toga ne moze fdisk da prijavljuje jedno a PM drugo. Nesto je tu debelo zeznuto...🙁

ne gine ti ntfs
koliko ja znam, FAT32 adresira samo do 40gb

Meni se desavalo da mi disk od 40GB u PM-u nadje kao disk od 1,5mb a win ga ne detektije uopste ali sam sredio bas sa pomenutim PM-om.
A stvarno da nisi pobrko Gb i Mb?
U slucaju da su Mb sta ce ti win na njemu koristi ga kao fioku.
Poz

cheers

ja imam 80 gb disk i podelio sam ga sa fdiskom. prva particija mi je 10GB, a za ostatak mi je posle govorio da imam xx megabajta il tako nesto. fora je da kad pravis logicke diskove na extended particiji (to je ova od xxMB - ignorishi velicinu koju prijavljuje!!!) velicinu ne zadajes u mb vec u procentima %. tako je meni 45% i 55% od "xxMB" dalo particije od 30 i 40 GB.

Mozda je covek kupio vremesne SCSi diskove ima ih na berzi za 10€ ti od par MB 😀, pa ih je vezao u raid na nekom SCSI kontroleru 😀😀😀.

Salu na stranu vidi se da je omasio, ne moze dual boot i win98 na 240 MB pa sam win98 je oko 200 MB oljusten, a 250 MB normalan.

moja greska ipak je u pitanju gb. Inace sada sam se malo igrao ipak je NTFS sporiji od FAT32 za nekih 5-10% i na velikim diskovima 1 paricija od 240gb prazna i oko 50% popunjena

Cekaj,cekaj ti imas disk od 240giga koji je otprilike prazan ali ti prijavljuje da je 50% pun?Da li se razumemo?

Poz

cheers

Ne nego sam testirao brzinu NTFS vs FAT32 sa praznim i sa delimicno punim diskom

Nazad
Vrh Dno