Šta je novo?

Kako od butabilnog cd napraviti butabilni dvd i jos par pitanja...

born_sleepy

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2005
Poena
304
Ovo su verovatno najgluplja pitanja koja ste do sada culi, ali ja nemam koga drugog da pitam:d, a zaista mi treba pomoc oko sledecih stvari:

1) Kako najjednostavnije od butabilnog cd-a da napravim butabilni dvd istog sadrzaja? Na ortakovom kompu ne radi cd citac, vec samo dvd citac, a treba da butujem nesto sto imam samo na butabilnom cd-u...;)

2) Postoji li nacin da se kombo drajv kojem, recimo, ne radi cd citac, a radi dvd citac, ili obrnuto, osposobi da mu sve funkcije budu ispravne? Napomena: pokusao sam sa ciscenjem lasera... Znaaaam:smash: da su danas opticki drajvovi veoma jeftini, ali hocu prvo da pitam pre nego sto se odlucim za kupovinu novog!;)

3) Imam na hdd-u dva filma u dvd formatu koji su dovoljno mali po velicini da mogu oba da stanu na jedan dvd. Kako da ih narezem na taj jedan dvd da idu jedan za drugim? Jedino sto mi pada na pamet je verovatno lose resenje te stoga ne bih da se zamajavam sa prebacivanjem iz dvd formata u avi pa spajanjem dva fajla u jedan, a zatim vracanjem u dvd format... :type:

Hvala svima koji su uopste smogli snage da procitaju ovaj post;) a narocito onima koji na njega odgovore,)

1) Uspeo sam da napravim butabilni dvd pomocu "UltraISO"-a, iako mi to ranije nije poslo za rukom kada sam to pokusao da uradim pomocu "PowerISO"-a i "Magic ISO Maker"-a...:D

2) Pokusao sam da uradim to sto se savetuje u video klipu, ali nije pomoglo... Izgleda cu ipak morati da kupim novi drajv:d

3) U "DvdReMake"-u postoji opcija "Merge DVDs" koja u principu odradjuje posao, ali mi i to nekako izgleda suvise komplikovano. Mislio sam da postoji jednostavnije resenje...:smoke:

Hvala puno, Lost Ghost!;) Ako jos neko ima bilo kakvu ideju, neka je please napise...:type:

A jesi probao da mu stavis novi firmware? Meni je to resilo problem...

Lost Ghost shoots bullseye again!

DVD Shrink resava problem...

To bi bilo to, resili ste mi sve probleme i muke:d
Ostaje mi jos samo da kupim novi opticki drajv, recimo neki dvd writer...

Hvala svima!:smoke:

Vrh Dno