Šta je novo?

Kako ne dobiti flag kao spammer? :)

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Cao svima,

E ovako, situacija je sledeca...treba da posaljem oko 1000 mailova, pa bih da izbegnem da budem spammer..."Konfiguracija" je sledeca"
- salje se preko outlooka
- ip adresa je dinamicka, ikom kablovski net
- salje se preko firminog domena (znaci zvanicni .com , ne gmail, free i slicno)
- svaki mail ima pdf i xlsx attachment (na zalost, od maila do maila, fajlovi se razlikuju)
- slacu kao plain text, i izbegavati spam reci

Sta jos mogu da uradim, sto se tice cistog konfigurisanja email klijenta? ili da koristim neki specijalizovani program koji ce se bolje snaci u ovoj situaciji?

A cime saljes? Msm sta koristis za mailing listu ili je vec imate?

http://mailchimp.com/

Otvori besplatan nalog i mislim da mozes da posaljes newsletter na 2000 mailova besplatno. Proveri prvo doduse.

Za hiljadu mailova nije problem. Problem je ako je 1000+ dnevno, vise dana uzastopno i ako saljes mailove na adrese koje su zamke za spamere. Preporucujem ti da saljes podjednako i HTML i plain text mail. Da imas podesen mail server (MX rekord i Reverse DNS) - ovo se radi na tvom serveru od firme. Ako budes slao sa IKOM dinamicke IP adrese koja nije podesena kao dozvoljena na tvom firma serveru sve ce otici u spam.

Doduse - ti koristis outlook i on verovatno salje preko firminog SMTP servera ili firminog Exchange servera? Ako je to slucaj onda IKOM-ova dinamicka adresa nema nikakve veze.

@okijum, ne razumem bas...saljem outlookom, rucno, imam excel fajl sa 1000+ email adresa TARGETED potencijalnih klijenata. Sve regularne adrese

@skot MX rekorrd i reverse DNS? Zato sam i postavio temu, da tako nesto cujem :) hosting mi je na Loopia, samim tim i mail serveri...kako sta dalje, gde da podesim?

Bolje telefonom pozovite tih 1000 klijenata nego da ih zasipate mailom. Mass-mail reklamiranje je pogrešno na mnogo načina.

Nije istina - mailchimp dozvoljava import - ne znam samo da li moras da budes paid subscriber, mada ako se dobro secam, ne moras da budes paid.

@okijum, ne razumem bas...saljem outlookom, rucno, imam excel fajl sa 1000+ email adresa TARGETED potencijalnih klijenata. Sve regularne adrese

@skot MX rekorrd i reverse DNS? Zato sam i postavio temu, da tako nesto cujem :) hosting mi je na Loopia, samim tim i mail serveri...kako sta dalje, gde da podesim?

Verovatno ti je onda sve to podeseno kako treba, a ako planiras da manuelno saljes mail outlook-om onda ne moras da brines ni na sta od ovih gore navedenih stvari. Jedino se pobrini da adrese na koje saljes su prave. Preporucio bih ti da svakih 15 minuta posaljes po 100 mailova i to je to.

Inace.

To sto radis je SPAM. Ako ti ljudi nisu svojevoljno se prijavili da primaju od tebe poslovne ili marketinske poruke svaki mass mailing koji radis je principijelno SPAM. U americi postoji zakon koji to zabranjuje. Kod nas mogu da te prijave provajderu za abuse i Loopia moze da ti blokira nalog do daljnjeg. Ako saljes ljudima koji se nisu sami prijavili na tvoju mailing listu onda ces sigurno imati kontraefekat a ne promotivni efekat. Ne samo da ti se niko nece upecati vec ces da izazoves da ce ljudi manje misle o tebi i tvom biznisu. Just sayin'....

Skot, adrese su svakako prave. Ovo nije neki "eto tako" marketing, nego ciljano na firme iz odredjenje branse, i slanje realnog proizvoda koji im je od interesa...recimo, 20% evropske klijentele iz te branse su mi vec klijenti (mahom najveci), cilj je da se ostalih 20% sitnijih obavesti i pogleda realan proizvod.

@yoyo, posto je firma generalno vrlo poznata u bransi i cesto me zovu da se preplatim na neki servis, hteli bi da zakazu web prezentaciju da me upoznaju sa istim....sto me izuzetno nervira jer mi oduzima vreme...baci mi na email, videcu da li me zanima kad imam vremena, i aj cao....

Nego da se vratimo na temu, podesavanje u outlook

1. require SPA, da ne?
2. other user information?
3. Reply email?
4 this server requires ssl?
5. smtp authentication, same settings as incoming mail server?

Podesavanja koja si naveo se nalaze na klijentskoj strani mail servera i nemaju nikakve veze sa tim da li ce tvoje mail poruke da budu oznacene kao spam.

Nazad
Vrh Dno