Šta je novo?

Kako narezati linux?

codefxx

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
05.04.2008
Poena
169
Kako da narezem linux, u iso formatu ili da raspakujem sve iz iso formata i da narezem fajlove?:type:

Narezati u ISO formatu. Ako koristis Nero, ides na Recorder, pa na opciju Burn Image...
Ako nemas Nero, mozes skinuti besplatan program ImgBurn. U njemu odaberes opciju Write image file to disc.
Naravno, pre svega ovoga ne bi bilo lose proveriti MD5 hash skinutog ISO fajla i uporediti ga sa onim koji je postavljen na serveru odakle je skinut taj ISO fajl.
Programi za proveru MD5 hash-a

WinMD5Sum

Febooti Freeware Hash & CRC

MD5 Checker v2.31 Ovaj zadnji u principu radi, ali meni je pravio probleme sa openSUSE 11 image fajlom. (Nisu se slagali MD5 checkovi kada sam koristio ovaj program.)

U svakom slucaju, preporucujem prvi ili drugi programcic za proveru MD5 hash-a skinutih fajlova.

Poslednja izmena:
Najlakše ti je da taj ISO fajl ubaciš u neki virtuelni drajv koji si verovatno napravio ranije na svom računaru, recimo pomoću programa Alcohol ili NeroImage. Posle toga uključi Nero i izaberi Copy Entire CD ili Copy Entire DVD u zavisnosti na kom disku ćeš da režeš.Virtuelni drajv ti je sors. I to je to.

A kako da instaliram najnovije ati drajvere na fedoru 9? Veoma zbunjujuce, zar ne?....

Najlakše ti je da taj ISO fajl ubaciš u neki virtuelni drajv koji si verovatno napravio ranije na svom računaru, recimo pomoću programa Alcohol ili NeroImage. Posle toga uključi Nero i izaberi Copy Entire CD ili Copy Entire DVD u zavisnosti na kom disku ćeš da režeš.Virtuelni drajv ti je sors. I to je to.

Zemljak, ovo je genijalno !!!

:banana:

ISORecorderV3
Kada ovo instaliraš samo ideš desnim dugmetom na .iso i odabereš copy image to cd
Ima i za x64 os i meni radi super na vista 64bit sp1.
Baš sam narezao nekih 9 cd-a linuxa i dobro rade.

Ako ti ovo neradi na tvom winu onda pogledaj [GOOGLE]write dvd from iso[/GOOGLE]

Zemljak, ovo je genijalno !!!

:banana:
Znači, pored krštene komande "Burn Image" i u Neru i u Alcoholu, vi idete na kopiranje sa virtuelnog drajva. Zašto prosto kad može komplikovano :S:

Poslednja izmena:
Tako u zemlji Srbiji na brdovitom balkanu ,
przilo se dosta dika u jednom danu .....

Da dodam, moze i u UltraISO

Moze i InfraRecorder dobar opensource program a moze i sa UltraIso ili slicnim da se edituje prvi bootabilni cd, da se ubace fajlovi sa ostalih diskova i sve nareze na dvd.

Nazad
Vrh Dno