Šta je novo?

kako narezati iso od preko 6bg na dva regularna DVD-a

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Dakle imam 2 pitanja.

1. Kako narezati image od preko 6 gb na 2 DVD-a (konkretno putem Nera ako može a ako ne preporučite neki drugi program u kome znate ovo. Recimo ako je u pitanju igra, da mi prilkom instalacije kaže ubaciti disc no.2 ka završi sa prvim) ?

2. Ako imam iso fajl a na DVD pored ISO-a hoću da dodame još neki fajl recimo readme (uputszvo za opotrbe datog programa) kako to da uradim bez problema) ?

Unapred hvala

Ja ISO obicno delim sa winrar-om. Za drugo resenje se nisam ni interesovao!
:wave:

Ja ISO obicno delim sa winrar-om. Za drugo resenje se nisam ni interesovao!
:wave:

To mi ne znači jer ako pakuješ iso podrazumeva se da ćeš morati da ga raspakuješ. Dobićeš 2 rar fajla koji se nalaze na disku 1 i 2. Mene više interesuje kako snimiti derektno isi na 2 DVD-a.

1. Bilo je vise puta kako da se podeli instalacija na dva diska, poprilicno je *****ato! Mozda da poslusas Yotija.
2. Probaj sa UltraISO

1. svaka igra se druacije deli na 2 diska, nije jednostavno ali nije ni ne izvodljivo
moras potraziti po netu neki tutorial za igru koju hoces da podelis
2. ultraiso, poweriso, magiciso...svi rade isto

slazem se sa malimmilanom, ako ti je vec toliko vazno da bude sve u jednom komadu..
inace ja koristim rar za to kao yoti. mozda ti se posreci i kompresovan stane na 1 dvd..

To mi ne znači jer ako pakuješ iso podrazumeva se da ćeš morati da ga raspakuješ. Dobićeš 2 rar fajla koji se nalaze na disku 1 i 2. Mene više interesuje kako snimiti derektno isi na 2 DVD-a.

Neces dobiti 2, nego 202 tj na koliko si partova reko da deli, suludo je deliti na dva file od 4+2 GB, raruj pa mountuj posle u neki virtual drive i to ti je to.

Poslednja izmena:
Neces dobiti 2, nego 202 tj na koliko si partova reko da deli, suludo je deliti na dva file od 4+2 GB, raruj pa mountuj posle u neki virtual drive i to ti je to.

Zašto bi bilo suludo? Samo staviš bez kompresije u 2 rara i to je to.

Inače od svake aplikacije možeš napraviti portabilnu aplikaciju, i takav sadržaj natabati na 2,3,5... medija. Posle samo raspakuješ na bilo koji hard. Provereno na COD5. Program se zove VMware ThinApp i košta 4507-6100 Evra.

Više o tome u novom Svetu Kompjutera.

^
Pa daleko lakse ces rukovati sa 100 manjih fajlova nego sadva od 3-4GB, ako ti se javi greska na DVDu tesko ce se opraviti a i HDD lakse vari manje fajlove, sve u svemu lakse je dosta sa manjim fajlovima.

@okmijun
ja sam uvek delio na samo 2 .rar-a, a posle sam gledao da popunim taj drugi DVD nekako.
inace ja bih to kompresovao svakako, uvek se bar malo dobije.

po meni ima smisla drzati podeljeno na 50 rar-ova samo ako je u pitanju 'originalni' release. (bilo bi nam lakse kada bi svi cuvali onako kako su hakeri podelili, i zbog virusa i ostalog)

Pokusaj da konvertujes image u neki kompresovani image (daa, mdf/s) i ako je manji od 4.7GB snimi ga na DVD. Kada hoces da se igras, ubacis DVD i mountujes image sa DVD-a u omiljenom virtual drive programu.

Može i da se raspakuje direktno sa diskova, WinRAR odavno ima tu opciju.

Zaista ne znam kako da budem jasniji. Ispravka se odnosi na post:

Zašto bi bilo suludo? Samo staviš bez kompresije u 2 rara i to je to.

Inače od svake aplikacije možeš napraviti portabilnu aplikaciju, i takav sadržaj natabati na 2,3,5... medija. Posle samo raspakuješ na bilo koji hard. Provereno na COD5. Program se zove VMware ThinApp i košta 4507-6100 Evra.

Više o tome u novom Svetu Kompjutera.

i ispravka se ne odnosi na Winrar, već na rad sa portabilnom aplikacijom (igrom) koju si dobio preko VMware ThinApp. Veruj mi da je ovaj postupak prilično jednostavniji od DVD9 to DVD5 postupka, i važi za sve programe-igre.

To sve moze takodje da se uradi i pomocu DaemonTools Pro-a.Imas meni "Convert Image".Potrebno je samo da ucitas image i da izaberes velicinu na kojoj ce da se dijeli image.Jedina fora je sto kasnije ne mozes da instaliras direktno sa diskova,mozda i moze(ja sam to radio samo sa jednom igricom), vec moras sadrzaj diskova iskopirati na HDD na isto mjesto i onda mount-uj image.Jedina razlika u odnosu na dijeljenje sa winrar-om je u tome sto kasnije ne moras nista da raspakujes vec samo iskopiras na HDD i ozezi.

Jedina razlika u odnosu na dijeljenje sa winrar-om je u tome sto kasnije ne moras nista da raspakujes vec samo iskopiras na HDD i ozezi.
Isto radi i winrar ako si upakovao sa "Store" metodom tj. znaci samo kopira sa diskova na hard. Plus ne moras da mountujes vise image-a jer ti je sve u jednom.

Ne moras ni sa daemon-om da ucitavas jedan po jedan image,tj ni ne mozes da ucitas ni jedan drugi sem prvog.Dovoljno je da kad ih iskopiras sa diskova pokrenes prvi i on ce ga vidjeti kao prvobitni image koji si prethodno dijelio.Mada u principu to mu dodje onda na isto kao i sa winrar-om.Sve samo zavisi ko sta voli.

Vrh Dno