Šta je novo?

Kako napraviti sadrzaj u Wordu?

face

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
650
Mislim u smislu da ima kao neki pattern, a ne ono rucno da tipkam space do kraja da bi mi brojevi bili u koloni.
Problem mi je posto treba da prevodim sadrzaje par knjiga, a naravno da ispadnu isto onako kako su dati u knjigama samo sto bi ih ja preveo na srpski.

Ja znam za metod npr. otkucam 1. bal bla bla ....... 1
2. bbla bla bla........7
samo sto na ovaj nacin moram rucno da kuckam onolike ....... jel moze to nekako automatski?

p.s. hitno mi je ovo moracu celu noc ovo da prevodim za nekog profu na faxu... :wall: :wall: :wall:

Svaki naslov koji hoces da se nadje u sadrzaju mora da ti ima format "Heading 1, 2 ... ". Kada sve zavrsis, izaberes opciju "Insert>Reference>Index and Tables>Table of Contents" gde imas dalje sve opcije kako hoces da ti se sadrzaj formatira. Ukoliko nakon ubacivanja sadrzaja bilo sta menjas u tekstu, dovoljno je samo da desnim klikom misa (na tekst sadrzaja) izaberes opciju "Update field" i sve se ponovo sredi.
Pozdrav.

deka je napisao(la):
Svaki naslov koji hoces da se nadje u sadrzaju mora da ti ima format "Heading 1, 2 ... ". Kada sve zavrsis, izaberes opciju "Insert>Reference>Index and Tables>Table of Contents" gde imas dalje sve opcije kako hoces da ti se sadrzaj formatira. Ukoliko nakon ubacivanja sadrzaja bilo sta menjas u tekstu, dovoljno je samo da desnim klikom misa (na tekst sadrzaja) izaberes opciju "Update field" i sve se ponovo sredi.
Ne mora da koristi Heading 1, 2, ...
Insert>Reference>Index and Tables>Table of Contents>Options i onda pored stila ukuca broj nivoa koji će taj stil da ima u sadržaju.

Ukoliko ti naslovi nisu odredjeni nekim stilom najelegantnije resenje ti je sledece.
Napravis tabelu sa dve kolone i brojem redova koliko ti je potrebno.
U prvoj koloni uneses naslove i poravnas u levo.
U drugu kolonu uneses brojeve strana i poravnas u desno, izmedju mozes ubaciti i tackice.
Zatim skines border sa tabele.
Naslove mozes u tabelu da uneses sa Copy/Paste, da ne bi morao rucno da ukucavas.

Nazad
Vrh Dno