Šta je novo?

Kako napraviti obrazac za stampanu popunu svedocanstva?

Alexajlo

Čuven
Učlanjen(a)
25.08.2002
Poena
630
U kom programu i KAKO napraviti obrazac za stampanu popunu svedocanstava?

To je izuzetno jednostavno.
Recimo ja to radim iz Corela. Iskeniram svedocanstvo cisto da imam vizuelni prikaz gde se koje polje za upis nalazi. Posle toga napravim markere za svako polje. Ti markeri uzimaju iz baze redom podatke i stavljaju ih na svoje mesto.
A baza je obican txt fajl u kojem si definisao markere. Recimo:
IME
SKOLA

su markeri a podaci recimo
PERA
13ta GIMNAZIJA.

Kada napravis bazu, pozoves je iz Corela (print merge) i to je to....

Dostavicu ti jedan fajl da vidis kako se to radi....

Mozes i iz Worda...
Napravis 1 obrazac (podesavanja i fiksiranja polozaja napravis pomocu tabele), a podaci se vezu pomocu Mail merge opcije iz recimo Excella, txt-a, Accesa...

Alexajlo je napisao(la):
U kom programu i KAKO napraviti obrazac za stampanu popunu svedocanstava?

Probaj Form Pilot

Bilo ga je na: ftp://ftp.abordo.com.br/pub/TUCOWS/files6/form.exe

Program pravljen specijalno za popunjavanje papirnih formulara. Moraš imati skener da bi skenirao originalni formular a potom ostalo sve radiš preko kopjutera i printera. Maksimalno je precizan. U tvom slučaju predpostavljam da bi trebao skenirati originalno svedočanstvo... Ako je to ono što ti treba

ne valja ti ftp link

da li je potrebna lozinka i user?

Evo i ja sam pokusavao i sinoc a i sada nemoze. Server busy.
Ako nije velik fajl i ako nekome nije problem ko je skinuo da mi posalje na mail?

Alexajlo, javi se za form pilot ako ti treba :) a ne možeš da ga nađeš na netu. Pozdrav

A da ne bih svima slao na mail, narednih par dana će biti na ovoj adresi:
http://www.ptt.yu/korisnici/g/a/gagi79/fpilot/fpilot.rar

Pozdrav[/url]

Sasvim je moguće da link ne radi, prilično je star. U vreme kada je radio nije trebala nikakva lozinka.

Budući da je Form Pilot BeastMaster zkačio za download, nemam više šta da dodam, osim ako nekom još nešto treba u vezi sa tim neka se javi na e-mail.

BeastMaster je napisao(la):
Alexajlo, javi se za form pilot ako ti treba :) a ne možeš da ga nađeš na netu. Pozdrav

Hvala najlepse BeasrMaster-u.Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno