Šta je novo?

kako napraviti nesto ovako ?

stevanix

Slavan
Učlanjen(a)
07.06.2011
Poena
225
Pre nego sto postavim pitanje zelim da se izvinim ako sam postavio temu na pogresno mesto posto ne posecujem ovaj odeljak foruma pa vi pomerite gde treba :D

Imam Adobe cs 5.5 (premiere,after effect i phostop) pocetnik sam u after effectu i premiere, tezim ka tome da ih savladam na nekom vecem nivou od prostog edita :D

Ono sto mene interesuje jeste kako tece proces oko pravljenja ovakvog dosijea kao na videu http://www.youtube.com/watch?v=kP8T7-MGka8 , znaci interesuje me konkretno pocetak videa koji se odnosi na "dosije"

po mojoj pocetnickoj logici koraci su :

- napraviti stranice u photoshopu
- animirati ih u effectu
- uklopiti sa zvukom i izvesti u premiere

Sta i cime treba da se vodim da bi samostalnim radom stigao do slicnog rezultata?

unapred se zahvaljujem na svakom konstruktivnom komentaru , video related tutorijalu... :D

:wave:

Ne mogu da otvorim video, ali ovako na brzinu, ako je autor i vlasnik klipa na YT, mogao bi njega da pitaš. :/

Ako cesh da ga pravis od nule, to je za advanced korisnike After Effects-a, tako da jedini nacin na koji to mozesh da uradis je prvo da postanesh jedan :) Ne znam da li si mislio da ti neko objasni korak po korak shta treba da radis ovde, to je previse komplikovano da bi se objasnilo, a uopshte tesko da na forumu gde su glavni threadovi "koja kamera od 100e" i "kako da prebacim snimke sa kamere na komp" ima nekoga da ti to objasni.

Postoje dve druge opcije, a to je da nadjesh slican tutorial za After Effects pa pokupis fazone i tako ubrzash ucenje (najbolji je www.videocopilot.net), ili da jednostavno nedjesh vec gotov template...

Poslednja izmena:
@ sirNemanjapro nije losa ideja mozda mi jedna od najvecih kompanija za pravljenje igara izadje u susret :D

@ driver vidim da na ovom forumu od ove sekcije nema leba za nas :D

Ima 'leba ali bez motike nema nauke . Jednostavno moras nesto sam da naucis . Trener ( www.videocopilot.net ) pokazuje a igrac ( ti ) slusa i ponavlja . Pozdrav !

Vrh Dno