Šta je novo?

kako napraviti neku vrstu backup-a na win 7?

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
dakle zanima me sledece
postoji li neki program ili bilo sta, sa kojim bih mogao da napravim "backup" ali takav backup, da u slucaju reinstalacije OSa, instalacije OSa na drugu masinu, ubacim recimo DVD i sva podesavanja, instalirani programi dokumenti itd budu vraceni na racunar?

recimo ovako... sad sam podigao sistem i instalirao: acsdsee, flash player, adobe reader, office.... i na to sam izgubio par sati posla... postoji li sansa da posle dizanja sistema, ubacim disk i on mi sve to lepo instalira prebaci :) ili nesto slicno...

Acronis true image
Radi kompletan backup sistema sa svim programima.Instaliraš sistem,sve potrebne programe napraviš backup i kada sistem zariba,jednostavno sve to vratiš i imaš opet prvobitno instaliran windows sa svim programima.Podržava i rezanje backup-a na dvd.

HVALA!!!! evo upravo skidam acronis, koliko vidim po screen shotovima program je jako kompleksan ima li neko uputstvo kako to da odradim?

moze li ovaj program da napravi image na drugoj particiji racunara , i da je skoro nemoguce obrisati taj image (da je zasticen na neki nacin)

Ne postoji efikasan nacin da se zastiti image od brisanja ako se ima fizicki pristup. (ovo pokusavam vec godinama da naucim 99.99% Koreje - ostali razumeju engleski :D)
Mozes da radis razne akrobacije, ali na kraju krajeva ako neko ima pristup disku fizicki moze ga slomiti ;) (fizicki)

E sad Acronis moze da napravi, valjda se zvase, Secure Zone, koji mislim da moze i da sadrzi image koji je relativno zasticen. Znaci nece slucajno biti obrisan.
Dalje od toga moze da se koristi hidden partition uz TrueCrypt.

@ MirkoBGD

Nisam siguran da ti je Acronis True Image neophodan ako koristis Windows 7 zato sto Windows 7 ima mogucnost pravljenja image- a samog sebe na HDD- u (sam odaberes disk/ particiju) ili optickim diskovima. Da bi to zastitio mozes lepo gotov image na nekoj particiji kompresovati, pa potom enkriptovati i napraviti MD5 sumu enkriptovanog fajla radi kasnije kontrole integriteta, a gde ces da drzis ovako prepariran image je stvar tvog izbora. Ako bas neces da pravis image iz samog Windowsa, naravno imas Acronis True Image, kao i nekoliko alata na novom Hiren's Boot CD- u.

@ alfaunits,

otkud odjednom prica o fizickom pristupu?

Nazad
Vrh Dno