Šta je novo?

Kako napraviti genericki image u win 7?

megas

Slavan
Učlanjen(a)
09.03.2008
Poena
320
Kao sto naslov kaze.Na xp je moglo ali na sedmici nesto mi i ne uspeva.Je li neko napravio genericki image sedmice,ne mislim na pravljenje ghosta preko win alata.

Hvala na odgovoru.Probao sam sa Sysprep mozda je greska u koracima,probacu na opet,hvala jos jednom.

Ima jedna caka za taj sysprep u win7 bar je tako meni bilo a to je da kada podesis sve kako zelis odnosno kada instaliras sve programe koje zelis i ostalo, potrebno je u procesima koji su trenutno aktivni da "ubijes" windows media remote ... tako nekako se zove i jedini je sa takvim nazivom.Ja sam pre toga muku mucio jer mi se sysprep stalno prekidao.Naravno nemoj da instaliras ni jedan antivirus jer i on hoce da zeza ponekad.Da ne zaboravim kada se posle sysprepa podigne sistem nemoj da te zbuni ako ti trazi ponovo da napravis usera nego samo nalupaj bilo koje ime pa kada se podigne sistem ti se log off i pojavice ti se user koji si napravio u sysprepu i koji je podesen onako kako si zeleo.Ja sam napravio image jos pre godinu dana i sada ga samo povremeno, na svaka dva tri meseca,updatujem i to je to.

Sysprep se nalazi C:\Windows\System32\Sysprep ili na instalacionom disku.Ima onaj aduilt mode i onaj drugi generalize mislim ne mogu tacno da se setim,i bitno je da se pobrisu svi driveri.Ja sam uradio na xp i radili je sve ok ali sa sedmicom me zeza.Ovih dana cu napraviti jedan ghost pa da probam.Mislim da sam bas kada sam probao aduilt mode trazio opet usera a na generalize nije,uglavnom negde je radio negde nije.Ima jednostavno resenje za xp a probacu i na sedmici spat 6

Sysprep sam koristio mnogo puta u Xp-u i nekoliko desetina puta na Win7 pro.
Nikada nisam imao problem.

Nazad
Vrh Dno