Šta je novo?

Kako napraviti bootabilni xp usb

amater33

Slavan
Učlanjen(a)
08.07.2008
Poena
320
Морам унапред рећи да да сам већ претражио форум на ову тему и нисам нашао одговарајуће решење. Пробао сам и wintoflash и слично, више пута али никако да се подигне са флеша.
Стога сам хтео да питам да ли неко из искуства има неко добро решење за прављење bootable usb и за прбацивање инсталације xp-a на исти.
Био бих веома захвалан.
:cigar: :banana: :party: :wave:

Važi. Pogledaću to.

Ne ide to.
Probao sam i jos neke druge ali to nije to.
Ja zelim da sa usb-a istaliram xp umesto sa cd-a.
Ne zelim da napravim usb live verziju xp-a.
Ne znam moze li mi ko pomoci.:wall:

Na stranu semanticke nejasnoce i probleme prakticnosti, ja bih na taj bartpe usb iskopirao i386 i pomocu autorun-a startovao winnt32... da parafraziram dr. Karajlica: mozda ovo bas i nije fol koji smo zamislili ali je i on dobar na svoj nacin.

Nažalost to mi nedeluje jasno, te stoga neznam kako to odraditi.

Treba ti bootabilni .img Windows'a kojeg napravis pomocu sledeceg uputstva u Nero-u
http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=297. Za bootabilni fajl koji ti trazi Nero koristi fajl koji ti je u attachmentu, za njega sam siguran da radi 1000%, dok ovaj njihov nisam testirao.

Kad napravis image mountujes ga na neki virtualni disk i onda koristis Wintoflash gde za "source" obelezis virtualni disk. Valjda ces skapirati nakon toga sam, cela poenta je da napravis dobar boot img.

Poslednja izmena:
Važi. Probaću pa javljam.
:smash:

Meni je ovaj način bootovanja trebao za jedan laptop koji treba da reinstaliram a dvd uređaj mu uopšte ne radi a ja nikako nisma uspeo da ga razmontiram jer njega izgleda treba skroz rastaviti na delove, što ja nisam hteo baš da radim jer nisma toliko vičan.
Ovaj poslednji predlog mi je delovao obećavajuće, verovatno ću ga negde isprobati, ali sam zasad uradio instalaciju xp-a tako što sma hdd tog laptopa prebacio u drugi laptop i tamo instalirao xp pa posle ponovo vratio hdd u ovaj sa neispravnim dvd-om.:smash: :crash: :type:
Tako da zasada sve šljaka. :d
Hvala svima na pomoći i predlozima.
:cigar:

Probao sam :smash: i sa tim, ali :wall: ne ide.
:bottle:

Pa onda mi deluje da nesto nije u redu sa USB podešavanjima u BIOS-u tog laptopa, nema logike da ni jedan način ne daje rezultate. O kom lapu se radi?

Laptop je fujitsusiemens amilo pro v2035.
Nego ono što ne štima kod ovakvih programa je što mi nikad ne prepoznaju iso fajl koji normalno napravim od ispravnog instalacionog cd-a. Niti prepoznaju fajlove na cd-u.
Probao sma više cd'ova i to na 2 računara sam pravio te iso fajlove, ali mrka kapa.

Ali eto, doskočio sam mu.:-devil-:

Probaću i te nečine, pa ću javiti.
Ja se izvinjavam što do sada nisma odgovorio, sve sam čekao da prvo probam pa da vam javim, ali eto tek ću sada to probati.

Probao sam oba načina, međutim dobijam samo f...... blue screen :wall:

dva bitna saveta za WinToFlash koji je inače lep programčić i koristan, i nema jednostavnijeg..i da ne bi gubili sate lupajući glavu šta ne štima:
1. za kreiranje WinXP boot USB-a - OBAVEZNO izabrati advanced mode, a ne Wizard, i staviti na FAT16 da se formatira flash drive (inače je default FAT32). ako to ne uradite, windows setup će kopirati fajlove na C sa USB diska oko 3-4 sata. Provereno ! inače uradi mnogo brže nego sa CD-a (što je i normalno), ali samo ako je FAT16 USB a ne FAT32.
2. pri kreiranju WIN7 Boot USB-a, izabrati NTFS format da bude u advanced opcijama, inače nećete moći da baretate sa fajlovima većim od 4GB, a setup fajl sam po sebi u komadu zna da bude veći od toga. Ako to ne učinite, u većini slipstreame-d win 7 instalacija (koje imaju integrisan SP), taj fajl je veći od 4GB, i jednostavno neće biti iskopiran na flash, a WinTOFlash će pokazati 100 posto complete. Potom ćete se naći u čudu zašto Win/ boot sa tog fleša koji je odrađen naizgled dobro, ne radi.
3. iskljućite antivirus pre pokretanja kreiranja flesh-a jer će dotični zabraniti pristup Autorun.inf fajlu, i USB neće moći biti kreiran (ovo je moje iskustvo sa Avirom).

pozdrav !

Ja stalno iz wizard moda odradjujem i nikakav problem nemam sa wintoflash..

Sa ovim programom se radi bootabilni USB iz ISO imagea
namjenjen je za kreiranje Live USB Ubuntu,nista te ne kosta da pokusas i sa ostalim botabilnim ISO fileova

Create a Bootable Ubuntu USB Flash Drive the Easy Way

http://unetbootin.sourceforge.net/

(i da..imam iskustvo sa ovim programom i radi svoj posao najs end izi)

Bootabilni USB za Vistu-kako uraditi bez programa na lak nacin
http://www.askvg.com/how-to-create-bootable-usb-drive-to-install-windows-vista/
(i ovo je provereno i radi)

Bootabilni USB za XP-kako uraditi na ...malo tezi nacin
http://www.eeeguides.com/2007/11/installing-windows-xp-from-usb-thumb.html

Odprilike to je to,2 i 3 link objasnjavaju postupak kreiranja boot "sectora" na USB i pokretanje/instaliranje Windowsa.
Eksperimentiraj i uradi te boot sektore,odpakiraj ISO pomocu WinRara i strpaj ih na USB

Za sve vase muke oko Usb_a programce koje sve zavrsava
Rufus_v1.3.2

Prilozi

• rufus_v1.3.2.rar
    418.2 KB · Pregleda: 54
Vrh Dno