Šta je novo?

Kako namestiti 5.1 zvuk na A7N8X-X ?

Grobar

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
619
Gde se nalazi to softversko podesavanje koje mikrofon i line in pretvara u drugi i treci kanal?

Pa kada instaliras nforce drajvere (2.45 su zadnji) imas pored sata nforce tray options ikonicu i u njoj sva podesavanja za isti sto se tice zvuka naravno,a takodje imas i onaj program NVswap(nvidia sajt) ili tako nesto ...

poz.Bane ,)

Hmm, ovaj Bane, to je X-X, ne mislis valjda da ona ima MCP-T ? :)

Dakle, Grobare, ti imas AC'97 na toj ploci, Reatlek ALC650 pretpostavljam.
Instaliraj driver sa CD-a, dobices neku, mislim da je pave boje, ikonicu u Systray-u. Dupli klik i otvara se meni gde u drugom ili trecem tabu biras 5.1.
To je to.

Ali, preporucujem ti da se ne nadas previse. Od Dolby Digitala ili DTS-a tesko da ces imati vajde, samo uz posebne verzije DVD playera i to kada ih nateras da rade, a surround zvuku u igrama ni ne razmisljaj, taj AC'97 ne podrzava ni EAX ni A3D niti bilo koji drugi standard za 3D zvuk.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Hmm, ovaj Bane, to je X-X, ne mislis valjda da ona ima MCP-T ? :)

Dakle, Grobare, ti imas AC'97 na toj ploci, Reatlek ALC650 pretpostavljam.
Instaliraj driver sa CD-a, dobices neku, mislim da je pave boje, ikonicu u Systray-u. Dupli klik i otvara se meni gde u drugom ili trecem tabu biras 5.1.
To je to.

Ali, preporucujem ti da se ne nadas previse. Od Dolby Digitala ili DTS-a tesko da ces imati vajde, samo uz posebne verzije DVD playera i to kada ih nateras da rade, a surround zvuku u igrama ni ne razmisljaj, taj AC'97 ne podrzava ni EAX ni A3D niti bilo koji drugi standard za 3D zvuk.

Pozdrav!
Da to je to, ali instalacijom nforce drivera se ne dobija nikakva ikonica u systray???
Bitno je samo da mp3 svira surround.

Instalacijom nForce drivera neces ni dobiti nista, vidis da sam obratio paznju Barakudi (zove se covek Bane :)) da je pogresio.
Ti treba da instaliras Realteokove drivere i onda ces dobiti tu ikonicu.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Instalacijom nForce drivera neces ni dobiti nista, vidis da sam obratio paznju Barakudi (zove se covek Bane :)) da je pogresio.
Ti treba da instaliras Realteokove drivere i onda ces dobiti tu ikonicu.

Pozdrav!

Skinuo sam konacno realtekom driver ali nista. Video sam kako to izgleda na epox 8rda+ ali od toga nista na asusu.
Sta da radim???

a kako 2+1

Da ne otvaram poseban thread - imam nesto sto mislim da je problem a tice se integrisane zvucne na msi kt4v (i nekih 2+1 zvucnika), koja je isto taj Realtek ALC650.

Naime, i pored instaliraniog pomenutog drajvera, u opcijama ne postoji nesto sto bi bilo 2+1. Zvucnici nakaceni na doticnu konfiguraciju su neki kineski (addnew pise na subvuf., imaju daljinski...,10W) i desni i levi zvucnik se po jednim kablom ubadaju u subvufer. Iz njega ide (dvostruki) kabl na zvucnu. Dakle na subvuferu postoje 4 izlaza/ulaza (kako se to vec zove).

Probao sam razne kombinacije ali u svakoj samo jedan od zvucnika radi (nema stereo), osim ukoliko se na subvuferu ne ukljuci 3D. Kada se u properties zvucnika stavi da je desktop speakers (ili pod vinyl drajverima da je 2 channel), pri testu se moze cuti samo jedan zvucnik. Ukoliko se kablovima zamene mesta, onda radi drugi zvucnik (sto pokazuje da su oba zvucnika ispravna). Al nikako da dobijem stereo, na testu.

Dakle, koja se opcija bira kada se ubadaju 2+1 zvucnici. I, sta sve od mogucih problema dolazi u obzir.

Btw, ljudi koji slusaju ovo nemaju primedbe, super im je zvuk.
Za subvufer mislim da radi korektno.

Hvala

Instalacijom drajvera Realtec ac650, u Control Panelu dobijas Sound effect manager!
Isto tako i mala ikonica pored sata( sklonio sam je odmah da ne trosi resurse:))

U tom ac97 Audio configuration imas i Speaker configuration - podesavanje za 5.1 sistem 6 kanala, 4 zvucnika 4 kanala, 2 kanala sterao i slusalice.

Moja verzija drajvera je 5.10.0.5250 Asus A7N8X obicna.

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?p=267327#267327

"ploča je abit nf7 (obična, bez soundstorma, vec sa ALC650) nijedni drajveri, ni oni uz ploču ni oni sa glupavog abitovog sajta ne rade otiso sam na kraju i skinuo referentne Realtekove drajvere za Software ALC650 čip sa njihovog sajta, sad sve radi ko bombona
ftp://210.51.181.211/pc/ac97/alc650/wdm_a349.exe
ftp://152.104.125.40/pc/ac97/alc650/wdm_a349.exe
ftp://210.51.0.225/pc/ac97/alc650/wdm_a349.exe"

Super, al` to ne resava problem koji sam ja opisao. Nisam siguran, al ostaje mi da proverim jumper na ploci koji je mozda po defaultu namesten za spdif. Cini mi se da je problem do zvucnika i njihovog medjusobnog povezivanja.

Vrh Dno