Šta je novo?

Kako najlakse obrisati pozadinu slike?

DZOSUA

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2013
Poena
285
Ljudi kako najlakse da obrisem pozadinu sa neke fotke (background)?
Treba neku fotku da stavim za majicu ali uvek ostane ta bela pozadina nazad,a ja zelim samo fotku cistu.
Nalazio sam razne programe ali sve nekako mnogo traje,komplikovano.
Ako imate neki free program za to preporucite i ujedno pojasnite kako sa njim to da uradim

Evo na primeru slike ispod vidi se kako bi mi na majici ostao beli kvadrat oko fotke,to ne zelim

Prilozi

• a.png
    a.png
    248.6 KB · Pregleda: 21
Evo ga npr ovako.

Možeš u bilo kom pain programu, u npr Paint .Net-u, on je besplatan.

Uzmeš Magic wand, pa selektuješ belo, Color picker selektuješ crveno sa majce, i Pint bucket kojim klikneš na taj selektovani deo i umesto bele dobio si boju majce.

Odgovor.png

Ok druze,ovo radi,ali sam ja lose pojasnio...recimo isekao sam ovu fotku "hello summer" sa palmama i sl.,znaci zelim je cisto,bez pozadine i kao takvu samo da je nalepim na razne boje ovih majica,tako da uvek bude slika bez pozadina i kao takva da se moze uklopiti u sve boje majica?

Ako slika nije png ili gif, znači da ne može imati transparentne elemente, mora da ima belu ili neku drugu podzadinu. Ako uzmeš takvu sliku ( u kom god da je formatu ), a ima neku podzadinu, snimiš je prvo kao npr png, pa uradiš Select wand, selektuješ to okolo i pritisneš delete na tastaturi. Taj deo podzadine ostaje providan. Snimiš to kao png fajl i eto je slika sa providnom podzadinom.

a tipa pokušati sa remove.bg ima removal.ai postoje i posebni programi remove bla bla ali iskreno nista dok se ne uzme laso, magic wand, možda i razlaganje po kanalima npr u PS. A štp se free tiče iznenadio bi Vas science program imageJ.

Nazad
Vrh Dno