Šta je novo?

Kako najlakse do 12V?

goranagf

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5950x / Dark Rock Pro
Matična ploča
Gigabyte B550 Aorus Pro AC
RAM
Corsair Vengeance 4x16GB 3200Mhz
GPU
ASUS GeForce RTX 4070 DUAL OC
Storage
Samsung 980Pro/Kingston A2000/2x WD Red Plus
PSU
Phantex Revolt Pro 850W
Kućište
Ms Titan II Pro
Monitor
3x Dell P2317h
Miš & tastatura
Logitech MX Keys S / MX Master 3s
Mobilni telefon
Samsung S20 Fe
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle, jednostavno pitanje: kako najlakse i najjednostavnije doci do 12V?
Sklapam DIY projektor gdje trebam staviti kuler koji radi na 12V (najobicniji kuler za kuciste), pa mi treba neki transformator kojim cu sa 220v dobiti 12v.
Razmisljao sam o napajanju, ali mi je ono malo glomazno, koje ce tesko stati unutar grafoskopa, plus sto i njega treba dobro ohladiti,
postoji li neko jednostavnije, manje i jeftinije rjesenje?

mozda neki stariji punjac za telefon ili adapter za konzolu, klavijaturu...?

ili ako nemas onda mozes da kupis za okvirno 1000din.
http://mikroprinc.com/proizvodi.aspx?sub=p&pg=G60

samo pazi koja ti je struja potrebna. vent ne bi trebalo da trosi vise od 1A. zapravo vecina nece ni blizu toga, ali ti pogledaj ipak.

Poslednja izmena:
Hvala na savjetima, sad se sjetih da sam imao negdje adapter za eksternu HDD ladicu, potrazicu ga pa cu vidjeti hoce li raditi, ako ne onda cu prosetati do nekog servisa ili buvljaka i potraziti adapter sto je Chupo predlozio...

Novo pitanje...

Problem jednog adaptera rijesen, nasao sam adapter od eksterne ladice za HDD, daje i 12 i 5V, 2A...
medjutim, sad mi se javio drugi problem:wall:
Naricuio sam za 20e LCD 15" i kada mi je dosao vidio sam da nema kablova, ajde rekoh, lako cu za VGA kabl, ali onda sam primjetio da napajanje ide preko adaptera... OPET adapter!:mad:
Sad mi treba adapter za monitor koji radi na 14V i 3A, prevrnuo sam sve u okolini i po oglasima, ali nigdje 14V...
Skoknuo sam do Batery shopa i onaj mi rece tamo da ima adaptere 12 i 16V za LCD monitore i da ce navodno raditi na jednom od njih...?
Sad moje pitanje:
dali da pokusam sa nekim drugim adapterom ili mora biti bas 14V?
Gledao sam neke univerzalne punjace, ali oni daju ili do 12V ili preko 15V ili su skuplji od monitora...
Monitor je Samsung SyncMaster 152s

gde si video da radi na 14V?
nasao sam ovo i tu pise 12V. naravno, mozda je greska. ako u uputstvu pise 14 onda kontaktiraj podrsku pa pitaj.

gde si video da radi na 14V?
nasao sam ovo i tu pise 12V. naravno, mozda je greska. ako u uputstvu pise 14 onda kontaktiraj podrsku pa pitaj.

Pise na poledjini, a i gdje god a kucam Samsung SyncMaster 152s power adapter izbaci mi adapter tih specifikacija, 14V 3A.

Nazad
Vrh Dno