Šta je novo?

Kako najbrže da odredim koji će da ode više?

mojo_jojo

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2002
Poena
619
Kako najbrže odrediti koji od dva p4 2.8 može više?

Znam ja kako da odredim koji ide više samo me zanima da li postoji neka provjerena prečica, recimo undervoltage, ili sl.

Na ovom sajtu nisam uspio ništa da nađem o tome konkretno.

ps. Inače fali r u adresi.

Ubodeš ih u ploču i gledaš na koliko će da se probude na def. voltaži, onaj koji ide više će verovatno biti 100% stabilan, na višem kloku od onog drugog.

...ali, opet, to ne mora da bude 100% tacno.

p.s. Imam Bartona koji se budi na ~2.6GHz i odradjuje MemTest86, ali stabilno radi, bez obzira na voltazu, samo na 2.2GHz.

Jel si ti probao tog bartona na nekoj drugoj ploči?

Nisam, ali, kad bolje razmislim, mozda je fora u tome sto mu treba veca voltaza (1.9V), a WhisperRock IV ne moze da ga ohladi. Na 2.5GHz cim udjem u Win (ako se ne blokira do tada!) temperatura mu je 60C. Inace na 2.2GHz radi na 1.65V i tu mu je u leru temp. oko 45-48C, a max oko 58 (posle Prime95, CPUBurn nisam probao).

p.s. Inace, ploca je 8RDA+ rev2.2

Delija je napisao(la):
...ali, opet, to ne mora da bude 100% tacno.

p.s. Imam Bartona koji se budi na ~2.6GHz i odradjuje MemTest86, ali stabilno radi, bez obzira na voltazu, samo na 2.2GHz.

Očekuješ da će ti biti stabilan preko 2.2GHz sa WhisperRock-om ?! Investiraj u bolji kuler.

Zašto ne bi bio, meni je tbred sa titanom na 8RDA+ radio na preko 2.3GHz.
Bitna je voltaža, a ne frekvencija.
Ako nađeš primerak koji radi na 2.5GHz sa 1.4V možeš da ga hladiš i sa FOP32 :d

@Delija: baš zbog ploče kažem da ga probaš na drugoj :d Ja sam na tom epoxu imao neviđene tripove u vezi stabilnosti procesora.

Ajd' prvi put kad budem imao priliku probacu!

Jedini problem je sto i na drugoj konfi imam 8RDA+, ali rev1.1. I na njoj, najvise sto sam izvukao iz Valek-ovog XP1700+, je 100% stabilnih 2400MHz na 1.85V, a ulazi u Win na max 2500MHz, opet nezavisno od voltaze (isao sam i do 2.05V, naravno sa max brojem obrtaja kulera - hladi ga TT12).

Nazad
Vrh Dno