Šta je novo?

Kako na mrezu na poslu ?

ACAC

Slavan
Učlanjen(a)
06.11.2005
Poena
304
Radim u klinickom centru u Bgd. gde koristimo lokalnu mrezu . Problem le sto neznam kako svoj laptop da povezem na mrezu dok sam na poslu (ASUS A3500L) . Naime svi racunari na poslu imaju konekciju preko koaksijalnog kabla inemaju LAN prikljucak kao moj Asus , mislim da je u pitanju RCA prikljucak . Da li postoji kabl koji moze ovaj problem da premosti ili je resenje nesto sasvim trece . Podaci tj. baza podataka sa posla mi je potrebna za rad kod kuce .Na poslu koriste 95-cu , ali nije problem staviti i nesto drugo ako je to potrebno . Unapred zahvalan mladi doktor!
Jos nesto !
Sta mi je potrebno da kuci povezem laptop sa PC-em , USB ne radi tj. PC ne vidi laptop (WinXP na oba ) , ako je u pitanju kabl koji tacno trebam da nabavim. :wall:

To je stari tip mreže‚ brzine 10Mbs konektor je BNC i računari su povezani redno. Ja nikada nisam video PCMCI karticu sa BNC-on što ne znači da tako nešto nije postojalo. Ono što sam video je mrežna kartica koja se kači na printer port (LPT) i koja ima BNC priključak. Možda bi ti najbolje bilo da pronađeš polovan 10MBs hub koji pored UTP portova poseduje i BNC konektor, ove uređaje još uvek možeš da pronađeš uglavnom kao polovne. Za povezivanje dva računara kod kuće kupi ili neka ti neko napravi ukršteni utp kabel.

Postojali su i UTP-BNC tranceiveri, ali su i tada bili skupi, sada teško da se mogu naći. Kao što reče, najpre će se naći polovan UTP hub sa BNC konektorom.

Nazad
Vrh Dno