Šta je novo?

Kako na dva monitora

duksa88

Čuven
Učlanjen(a)
02.01.2002
Poena
650
Kako da postavim sliku na dva monitora.
Razmisljao sam o konektoru na grafickoj.
Imam Eagle GF2 mx400?
Neko resenje sema ili slicno.
Hvala
ranikola2tesla.rcub.bg.ac.yu

video sam u cenovniku jedne novosadske firme (vidi vrh ove strane :D) da imaju razne 2pc-1monitor, 1pc-2monitor kombinacije. baci pogled...

duksa88 je napisao(la):
Kako da postavim sliku na dva monitora.
Razmisljao sam o konektoru na grafickoj.
Imam Eagle GF2 mx400?
Neko resenje sema ili slicno.
Hvala
ranikola2tesla.rcub.bg.ac.yu

Otkri mi tajnu, sta ce ti ista slika na dva monitora? Je li to u nastavne svrhe?

replay

Lako cu ja sa ttl kolima da udvojim signale.
Malo NI kola i 5V dva konektora ali ja sam mislio na twinview.
Vidm da ima mesta na kartici.Izbusim rupe,zalemim itd..
Ako me pitas zar ti nije jeftinije da...
Odgovor je nije ,Nije bitno dali je jeftinije ili ne bitno je da sam jaa to uradio.
Kao sto sad furam NVIDIA Quadro PRO ya pare koje sam dao za
MX400.
Donekle odgovor na tvoje pitanje je DA u nastavne svrhe.

Rad na 2 monitora, prilicno komforno i udobno. Imao sam prilike da radim na 17" i 15". Pogotovo kad je design u pitanju, na jednom radis a na drugom otvoris Browser i imas odmah Preview, jedna od varijanti.

HAL je napisao(la):
Rad na 2 monitora, prilicno komforno i udobno. Imao sam prilike da radim na 17" i 15". Pogotovo kad je design u pitanju, na jednom radis a na drugom otvoris Browser i imas odmah Preview, jedna od varijanti.

Zato sam i pitao sta ce ti ISTA slika na dva monitora, NView (twinView) je nesto sasvim, sasvim drugo...

Koliko mi je poznato NView ima na nv17 a ovaj tvoj moze softwerski da podrzi ono sto radi TVtool tj da baci drugu sliku na TV ali za to koristi dodatni chip za generaciju slike. Ako to radi, a radi onda moze i na drugi monitor...
Covek bi hteo tako nesto da napravi\doda, ako sam ga dobro shvatio.

Mesta za chipove i te dogatne elemente ima skoro svaka kartica pa treba "samo" dodati.

E opet pesimista?
Sto potkopavas kazi ne znam.
Ja se nadam da neko zna .
Stavicu dve kartice na kraju ako treba.
Ali mi se ovo cini kao elegantnije resenje.

re

A ako baca sliku na tv onda baca PAL a ne rgb.
Vidis da ne znas

pitanje?

kada smo kod toga vec evo ja pokusavam da prikazem sliku na TV ali slabo me ide kopcam preko skart kabla i vamo imam onaj cinc.. imam eagle MX460.. mozda je problem u kablu posto ovaj moj ima na jednoj strani video in,out .. audioL in,out.. audioR in,out a na drugoj skart(AV)
ako je neko voljan da mi objasni hvala unaprijed

Ne možeš prosto da dolemiš konekor i da imaš TwinView. Pa nije razlika samo u jednom konektoru! Pored konektora fali ti enkoder čip (Chrontel, Conexant, Philips itd...), ko-zna-koliko drugih sitnih el. elemenata...

Znači kupi lepo novu kartu ili ubodi neku kartu u PCI izvedbi i imaćeš sliku na drugom monitoru...

Takođe da bi imao sliku na dva monitora (2x CRT, a ne CRT + TV ili CRT + TFT) moraš da imaš karticu koja ima dual RAMDAC, a to koliko je meni poznato MX to nema (kod svih tih, relativno novijih, kartica RAMDAC je integrisan u sam grafički čip tako da ne možeš da dolemiš još jedan :) )

Evo gledam jenu sa TV islazom i ne vidim ni jedan cip vise.
Mx460 je u pitanju.

Samo nV17 (GF4 MX 4x0) ima interni enkoder, znači nemaš dodatni čip, već je enkoder integrisan u GPU.

Re: pitanje?

Belaj je napisao(la):
kada smo kod toga vec evo ja pokusavam da prikazem sliku na TV ali slabo me ide kopcam preko skart kabla i vamo imam onaj cinc.. imam eagle MX460.. mozda je problem u kablu posto ovaj moj ima na jednoj strani video in,out .. audioL in,out.. audioR in,out a na drugoj skart(AV)
ako je neko voljan da mi objasni hvala unaprijed

Koji ti je taj Eagle?

64Mb ili 128?

Ja taj chinch nisam uspeo da nateram da radi... (Nisam se narocito ni trudio.) Koristim S-VHS izlaz (onaj mini din, pa na SCART-u u video in).

dejandj je napisao(la):
I dva RAM DAC-a od po 350MHz...

Moja je MX460 sa 64MB DDR..
pokusavao sam i ja na sto neki nacina ali izgleda da ovaj kabal nevalja kod mene.. ima podrsku za dva monitora sto bi ovi gore rekli integrisano je na njoj..

nego zna li ko kako nastimati ovu mx460?

nego zna li ko kako nastimati ovu mx460?

E a koce da mu napravim QUADRO4
Pa da ih onda merimo.

Nazad
Vrh Dno