Šta je novo?

Kako mi je uleteo virus?

chivitli

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.04.2002
Poena
619
Sinoc ja lepo, normalno kao i svaki drugi put surfam netom (nisam apsolutno nista skidao), kad odjednom NAV mi prijavi virus, zakacen za neku java skriptu u temporary internet files direktorijumu. Nije moglo ni delet ni quarantine, samo do not open the file. Kako, sta, ko, gde, nemam pojma.
Eto, i posle neko pita koji ce nekom antivirus da radi non-stop. Desi se...

Znaci odustani od NAV-a, iskljuci ga i obrisi ceo temp folder. Instaliraj Inoculate recimo, mada je sve stvar ukusa, muka mi je vise od svih antivirus programa, u sustini ni u jedan nemam poverenja, a kad se pazi sta se radi i nema potrebe za njim.

Ji 4Tze je napisao(la):
to se meni desilo i sa AVP-om, al boze moj...
I mene je par puta AVP razocarao jer nije prepoznao neke viruse, ili nije bio u stanju da ih obrise, prosto nisam pametan koji je AV program vredan preporuke.

Ja obicno instaliram dva AV jedan (koji manje davi) aktivan i drugi za povremenu proveru scan

Evo i Source - a sajta, pa ko se razume u javu mogao bi da mi pojasni neke stvari, posto ja nemam blage veze. Dakle sta je sve ovo?

Ne znam tacno sta radi script -a.
Meni se desilo jednom nesto slicno. Kada sam posetio jednu straniu, stvorilo mi se odjednom nekoliko shortcut -ova na desktop -u i u favorites folderu i jos neke stvari su bile prepravljene direktno u registry -u. Sva sreca nije bilo nista zlobno ali je script -a dobro iskoristila rupe u IE -u i pomocu ActiveX -a i VB script -a uspela ovako nesto da izvede.

chivitli je napisao(la):
Evo i Source - a sajta, pa ko se razume u javu mogao bi da mi pojasni neke stvari, posto ja nemam blage veze. Dakle sta je sve ovo?

avp je ladno tvoj atacment prepoznao kao virus:) i ako je txt

BeastMaster je napisao(la):
avp je ladno tvoj atacment prepoznao kao virus:) i ako je txt

Ne mogu da verujem:)
Samo da dodam da ga NAV ne prepoznaje kao virus

P. S. Ako se neko boji da skine attachment, nema razloga, obican je txt koji ne radi nista

chivitli je napisao(la):

P. S. Ako se neko boji da skine attachment, nema razloga, obican je txt koji ne radi nista

ma znam to, video sam ga ali se nerazumem bas previse u to da bih znao sta radi a prepoznao ga je kao "karmaHotel.a" trojanac?! bas bezveze zar neFX

chivitli je napisao(la):

Kod mene NAV 2002 prepoznaje kao virus JS.Exception Exploit...

Nazad
Vrh Dno