Šta je novo?

Kako menjati boju automobila u photoshopu?

freeminder

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
301
Pozdrav svima....

Evo poshto se blizi trenutak kada cu terati kola na farbanje , pada mi na pamet ideja da im promenim boju ( jednostavno neznam, mozda im promenim a mozda i ne, sve zavisi kako budem stojao sa kintom )

Ono shto me interesuje je to, kako ce auto izgledati u drugoj boji. Problem je u tome shto neznam kako kroz Photo Shop ili JAsc Paint shop PRo da to uradim! Zato bih molio bilo koga ko se razume u to da mi objasni kako mogu to uraditi.

Inache ima digitalac pa bi bash uslikao svoj auto i na slici na kojoj je on isprobao razne boje!

Takodje ako neko zna da li postoji program koji je usko specijalizovan po ovom pitanju, tj boje na automobilu ( jer kontam da mozda se neko od proizvodjacha auto lakova i boja toga dosetio i omogucio da ljudi isprobaju )

Unapred hvala na odgovorima!

Zavisi koje su ti tablice i da li je plin/dizel/brenzinac

offtopic: Kakve ovo ima veze sa photoshopom?

ontopic: Nisam poznavalac photoshopa, ali pretpostavljam da je moguće ako ne direktno onda uz pomoć nekog plugina uraditi ono što tebi treba.

Ima malo viska operacija, kad iscrtas masku, invertujes je (ctrl+I, bez izlaska iz Quick Mask moda tj. ono drugo Q) i imas dve opcije:
- ako hoces novi layer, ne ides ctrl+c pa ctrl+v vec samo ctrl+J (kopira ono sto je selektovano na aktivnom layer u novi layer)
- ako neces novi layer, tj. samo adjustment neki da odradis, onda napravis novi adjustment layer sa tom selekcijom (koji vazi za sve layer-e, a ako hoces samo za layer ispod, onda ctrl+alt+G)

Prilozi

• Untitled-1.gif
    Untitled-1.gif
    6.3 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
Evo uspeo sam koliko toliko da skotnam .... evo polazne slike

astratw4.jpg

a evo kako sam je ofarbao:

astracopyug5.jpg

i druga varijacija okja odgovara mojoj:

astramojaeh4.jpg

E sad jedno pitanje .... poshto nikako nemogu dobiti belu boju, nego se uvek dobije kao miks dve boje ( druga boja je zaokruzena na slici ) kako da tu boju podesim da bude ista kao i iz gornjeg kvadrata!

prilozena slika

pitanje2rq2.jpg

Poslednja izmena:
Najlakši način - učitaš sliku, (ako hoćeš, poželjno je da isečeš auto iz pozadine) klikneš na CTRL+U i pomeraš HUE slajder levo-desno. Ako hoćeš da menjaš osvetljenje i intenzitet, pomeraš i donja dva slajdera.

As simple as that. ;)

Poslednja izmena:
Kako iscrtaš masku,je li to moguće samo pomoću free hand tool ili još preko nečega?
Inače ja pokušavam da ofarbam kuću :),da li je to moguće na ovaj način ili je nešto drugačije

Laso, pen tool, quick mask (pa crtas crnom i belom, tj. pravis selekciju onako kako ti odgovara)...

Inace, za promenu boje moze Hue/Saturation ili Replace Color (mozes i po kanalima da se igras ali ti je to malo komplikovanije).

Poslednja izmena:
Koliko ja znam to moze i mnogo elegantnije da se uradi, bez seckanja itd...

U svakom slucaju tako je najlakse, Ji 4Tze.

Poslednja izmena:
Vrh Dno