Šta je novo?

kako manipulirati sa titlovima na dvd

vitacanina

Slavan
Učlanjen(a)
11.03.2005
Poena
301
ljudi kako da pomeram titlove na dvd jer me strasno nervira sto su skoro nasred ekrana....da li postoji neki program koji to moze da radi...unapred hvala
naravno u pitanju su dvd filmovi a ne div-x :smash:

Media player classic bi trebao da guta titlove i da omogucava njihovo pomeranje... ako ne uspe sa titlovima koji su ugradjeni u film, vobsubujete ih u posebne fajlove, i posle prosto ucitate sa load subtitles, onda sigurno mogu da se pomeraju itd...

Interesantno je da sam isti film pustao u svim mogucim softverskim plejerima i nisam uspeo da 'spustim' titl ispod slike, a onda sam ga ubacio kod caleta u stand-alone DVD plejer i on ga je opusteno prikazao na onom crnom delu... pa ajd' sada ti budi pametan...

Jos uvek nisam naisao na softverski DVD plejer koji uz extra kvalitetan TV out moze iole da prismrdi standalone plejerima... :(

ffd show + Svet kompjutera - februarski broj - strane 70, 71.
Mislim da će pomoći.

vobsubujte

ja se bas i ne razumem nesto preterano, zato sam i zatrazio pomoc od Vas...pa ako nije problem malo pojasnite ovo oko vobsubovanja....hvala onme ko je poslao za svet kompjutera ali nisam shvatio sta sa ffd....unapred hvala :wall:

uzmes vobsub
on ti daje da ucitas vob-ove, pa da iz njih iscupas prevod u idx sub formatu... dobiju se originalni prevodi na jedno 10-tak mb... te fajlove media player classic bez problema pusta kao eksterni titl koji pozicionira po zelji...

Vrh Dno