Šta je novo?

Kako kvalitetno zaštititi Steam nalog / Hakovan Steam

sve je o.k. I Proton mail, i mobilni autentifikator. Zamenio sam samo šifru sa generičkom nekom.
 
I mene su sa tom pričom pokušali prevariti. Nažalost, ne znam da li je iko u Valve pregledao što sam im poslao mada je i to malo teže jer uvijek koriste druge domene. Moj vam je savjet da prije nego što otvorite takve linkove da se ručno ulogujete na Steam nalog pa ako vam na tom sajtu prikaže login formu odmah znate šta je u pitanju. Isto tako pomjerajte login formu na ekranu pa ako ista neće da izađe sa stranice onda znate da je 100% phishing u pitanju. Isto tako čuvajte se komentara na profilu gdje napišu da ih dodate.
 
Evo, juče moj dugogodišnji prijatelj, sjajan igrač COH 2 mi je javio da glasam za SC GO. Hakeri odradili i njega. Zahvalio sam mu na dugogodišnjem prijatljstvu i poželeh sreću. Hakera sam opsovao, poželeo mu nesreću i blokirao nalog. Trebao bi Steam da ima neko praćenje kroz poruke, kao kada ne može da se psuje, i da blokira reči iz "poruke iz skripte". I tako svaki put kada se pojavi nova skripta sa novim rečima.
 
Hvala čanu @Rerna63 na pomoći. Nadam se da ne naći malo vremena da napravi i ovde postavi jedan mali tutorijal.
 
Evo da napišem moje dugogodišnje iskustvo kao agent za jednu gejming platformu. Vratio sam na stotine hakovanih naloga pa evo podelio bih neke savete šta da radite

Najbitniji vam je mejl. Mejl morate osigurate sa šifrom i 2FA obavezno. Kao iskustvo moje pokazalo se da najmanje smo imali hakovane icloud a najviše hotmail.
Proton mail izbegavati. A zašto se pitate? Pa zato što je problem sa njima da često budu u bloku i ne možete da im pošaljete mejl nazad. Moramo svaki put da proveravamo preko specijalnih programa kao Sejltru ( Sailthru ) da li ti mejlovi postoje. Opet ovo je kod moje platforme bio slučaj.

Gledajte da šifra budu 3 random reci broj i unikatan znak; tipa ŠoljicaKafeMurakami1984! ( Stvari koje se nalaze meni na stolu pa sam dao kao primer)
Kada pravite mejl za Steam ili bilo šta gledajte da vam šifre ne budu iste, bolje je imati šifru koja je skroz drugačija za Steam i za mejl. Ako primetite da neko pokušava da uđe u nalog menjajte šifru a ako dalje pokušava onda mejl odmah.

Stavite 2FA na Stimu preko njihove aplikacije obavezno,

Izbegavajte na Diskordu ako vas zovu i predstavljaju se kao korisnička podrška. Oficijalna podrška je uvek preko mejla.
Takođe Stim je poznat po lošoj zaštiti za linkove u prepisci sa prijateljima preko četa. Primera radi ako imate za prijatelje neke sa našeg govornog područja i krenu da vam šalju poruke na engleskom već je to sumnjivo samo po sebi. Izbegavajte linkove kada šalju i postavite random pitanja tipa kako je vreme danas njima u četu.

Takođe izbegavjte fore sa VPNom i menjanjem države da uštedite par evra. Ako na nalogu puno igrica ja bih vam ovo savetovao. Bilo ko ko vam gleda nalog može da vidi ovo i posumnja u nedozvoljene radnje. Pogotovo nemojte Južnu Koreju jer ako hoćete da vratite nazad nalog morate da šaljete pasoš korejski jer oni imaju specijalan zakon za video igre.

Na kraju ako ne možete da uđete na svoj nalog, kontaktirajte podršku. Prva stvar je da kontakirate preko isto mejla kao nalog ( ako mejl nije hakovan ) i nemojte da koristite VPN ili neku drugu lokaciju kada ih zovete. Svi programi za korisničke službe vide IP kontakta pa se upoređuje sa onim koji se najčešće nalazi na nalogu. Takođe čuvajte račune za svaku kupovinu na platformi jer to može da posluži za verifikaciju. Imate pravo da tražite GDPR list a vidim sada možete to da dobijete ako uđete na nalog pa pod nekim opcijama je. Tu možete da vidite svaki IP na nalogu i imate pravo da tražite da vam izloguju nalog sa bilo koje mašine. Naravno ako nešto komplikuju iz podrške budite ,, Keren " i samo napišite hoću menadžera i zovem advokata.
 
Ne, pitao me je da glasam za CS GO, jer smo prijatelji "navodno mu fale još samo dva gasa" za neku nagradu.
 
Još jedan drug sa istom pričom. Koliko ovi paraziti mogu da ostanu na nalogu neopaženo ?
 
Ne prihvatate svakog za prijatelja, ne stupate sa svakim u komunikaciju i ne ulazite u linkove koje vam, cak i oni poznati salju. Najuniverzalnija zastita. Imam steam profil star 10 godina, 62 level, masu igrica, pogotovo onih s velikom vrednoscu i profil mi se procenjuje na vise od 1000 evra, a na to svega 30-40 prijatelja, koje, 90% poznajem.
 
Ovaj dečko mi je prijatelj više od pet godna. Igrali smo zajedno bar hiljadu sati COH a.
 
Nazad
Vrh Dno