Šta je novo?

Kako kupovati sa Amazon i Ebay?

ferdinand62

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2007
Poena
304
Postovanje svima,
Pitanje glasi,kako kupiti stvar,predmet sa navedenih sajtova.
Naime,u listi zemalja u koje se vrsi dostava, ne postoji Srbija.Pokusao sam nekoliko predmeta da pazarim,i kad stignem do popunjavanja adrese,obaveste me da im je zao zbog neprijatnosti,ali zeljeni predmet ne mogu da dostave na navedenu adresu!
Pre 5-6 meseci sam kupio LP sa Amazona bez problema.
Da li smo u medjuvremenu izbaceni sa spiska kao drzava,ili je problem do mene?
Hvala na odgovoru unapred,pozz.

Ja sam pre nedelju dana narucio neku torbu za laptop i poslali su je. Sad samo cekam da stigne, i da se nadam da mi carina slucajno ne nalepi vecu cenu i ocarini torbu (sa dostavom $76). Ali jako je skupo slanje:

Item Subtotal : $23.95
Shipping & Handling : $52.14
Total : $76.09
Paid by Mastercard: $76.09

Hvala na odgovoru.
Ipak pod opcijom delivery destinations na Amazon,kako na UK tako i na US,nigde ne postoji Srbija.
Tek sad mi nije jasno kako si uspeo da pazaris?
Hteo sam da kupim glavu i iglu za gramofon.E sad mozda je posebna procedura za tehnicku robu,ko zna?
Pozz.

Za svaku zemlju amazon ima listu predmeta koje salje.
Nazalost za srbiju je ta lista veoma mala, samo knjige i jos par sitnica.

Koliko vidim salju i postere :D

Ja kad vidim da neki Proizvodjac/Distributer na Amazonu salje kod nas, onda udarim search samo na njega i vidim da li ima nesto sto mi treba. Nazalost malo ih je, ali sta je tu je.

za američki amazon mnogo malo njih šalje za srbiju (pa čak i evropu generalno)

sa evropskog amazona (.de) sam poručio pre mesec i po dana neke fensi sveščice i neki leather case za njih sama porudžbina oko 60e + 15e shipping (DHL) da bi ovi naši dripci na carini drpnuli za još dobre 4.500 mamu im ..

mada i tu ima fora za sve stvari po difoltu je bilo da ne može srbija pa onda kada izaberem neki predmet ispod njega je link crvene boje u fazonu "vidi još 5 novih i 4 polovna" i kada tu klikneš onda ti izađu svi prodavci (novo i polovno) i označeni su oni koji šalju "van" ...

Kako ide placanje carine? Da li mi je postar naplati, ili moram da idem do neke ustanove/speditera i sl.? Kupio sam jos 2 knjige:

Item Subtotal: $48.86
Shipping & Handling: $11.97
Total Before Tax: $60.83
Shipment Total: $60.83
Paid by Mastercard: $60.83

ali ko zna, mozda mi ovi sa carine sibnu njihovu odokativnu cenu i naplate carinu.

Meni poštar doneo na adresu i rekao "daj pare" :d

I to je bolje nego da placam gorivo i cimam se do nekog drugog grada da bih platio 2 knjige. Nadam se da veruju ceni paketa sa Amazona i da nece ici na odokativnu analizu... Ipak nisam presao ni 70$ a kamoli evra

Naplatiće carinu i PDV. Naručivao sam Kindle sa Amazona, uredno je stigao, ali je išlo preko DHL-a ili UPS-a (ne sećam se više). Sama carina je bila oko 2.000; međutim, špediteru sam morao da platim "usluge carinjenja" koje su bile oko 6.000 dinara. Derikože. Mislim da to može i da se izbegne, ali je potrebno popunjavati carinske deklaracije i ići do aerodroma. Dakle, budite spremni na ucenu kurirskih službi.

Da sumiram, iznos je bio ovakav: uređaj i slanje 120€, carina i PDV 20€ i popunjavanje carinskih deklaracija 60€. Poređenja radi, slanje u Nemačku istog uređaja mi je izašlo oko 60€ jeftinije.

U principu, carina veruje ceni na fakturi. Ali se razlikuju carinske stope, zavisi od vrste robe.

Inače, pitao sam Amazon da li se pošiljka može poslati poštom, na moj rizik (ne može).

Svejedno, čak i tako mi je Kindle izašao otprilike kao da sam ovde kupio bedni Prestigio e-reader.

E, da: carina i PDV se plaćaju na vrednost robe PLUS TROŠKOVE SLANJA.

Poslednja izmena:
Knjige naručuj sa bookdepository.com . Besplatan je shipping i sve knjige pakuju u posebne pakete. Naručio preko 20 knjiga odatle.

Meni je stiglo par knjiga sa amazon.com bez carine, ali ove ostale stvarcice slabo salju u Sirbistan

Vrh Dno