Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

Jel moze objašnjenje oko placanja, kolko sam razumeo prvi put platim nasom karticom, a posle vaucerima?

Jel vazi kod nas apple care with theft and loss ?
 
Mislim da sam odmah platio sa gift karticom, ako se tako kaže. Preko e-maila.
Ne važi ti to za lopove kod nas.
 
Procitajte dobro uslove apple care +. U zamjeni mozete dobiti refurbished uredjaje, da ne misli neko da dobijate nov, upakovan uredjaj u kutiji.
 
Upakovan u kutiji sigurno ne, a da li je refurbished ili nov to ne mozes da znas. Uostalom, svejedno je.
 
Moćeš da znaš na osnovu prvog slova naziva modela: M-nov telefon; F-korišćen restauriran, ili ti refurbished.
 
Možda sam se loše izrazio, ne možeš da znaš unapred šta ćeš dobiti.
 
Mozes posto ako ga ne razlupas nosi kod operatera/radnju gde si kupio, nas zakon zabranjuje davanje polovnih uredjaja u zamenu. Odlaskom u servis odricete se tog prava, a prodavci vas na to motivisu pod izgovorom da ce vam tako biti brze.
 
Moze li neko pojasnjenje, ja nisam imao iPhone do sada (nemam jos uvek, ali se ocekujem uskoro), sta je problem sa kupovinom Apple Care iz Srbije? Nije moguce kupiti u Srbiji kao sto je problem sa aplikacijama na AppStore ili sta? Zato mora gift karticom i jel neophodno prebacivanje na americki nalog?
 
Zato što ne možeš da vežes našu karticu za US nalog. Zato uplatiš sredstva za godinu dana i ne misliš. Ja sam zbog iWatch 7 uplatio AC+ i svakog meseca mi skida po 3.90$. Malopre je stigao email:
C026FA5E-5806-4BE8-A83C-E142FB15C78B.jpeg


Uplatio sam sebi gift preko App Store-a, tako ti je najlakše.

Stanje na računu:
57BB658D-8084-492B-B293-E2D5AE701E54.jpeg
 
Poslednja izmena:
Moze li se Apple care uplatiti odjednom, ili mora mesecno na rate? A vidim i da na apple sajtu nema cena za apple care za iphone 13 pro.. ako se kupi ovaj model, da li moze i za njega da se uplati iako nije na listi...?
 
Poslednja izmena:
Zaboravio sam zašto ne može kod nas. Uplati sve odjednom pa će da ti skida sam mesečno.
Uplatim inače klincu neki mesec unapred samo zato što sam zaboravan a klinci... krastavac znaš kakvi su 🙂
 
Nije direktno vezano za kupovinu ... ali mi treba pomoć jer ne kapiram baš najbolje ono apple sajtu. Tj. šta mogu ili šta je najbolje uraditi.
Stariji Brat, dobija novi iphone, 13-cu mislim, nebitno. Njegova 12-ca ide Mlađem Bratu i tu ima AC+ koji se plaća na mesečnom nivou jer ne može godišnji plan.
Nije mi problem za novi AC+.
Kako da izvedem da na 12-ci ostane AC+, nebitno da li da kupim novi, ostane nekako taj koji ima, na koji nalog da ide itd.. Znači važno mi je da ostane na 12-ci AC+ pošto su MB i SB skloni havarijama sa telefonima :) Omladinci su to ipak, samo da su osigurani nekako.
Unapred hvala ako zna neko, relativno sam nov u toj priči i nisam to nikada radio.
 
Nastaviš da uplaćuješ na taj (bratov) račun preko gift kartice i ne otkazuješ pretplatu. Za novi telefon takođe kupiš i skidaće ti regularno kao i za prethodni, vidi preko kog naloga to hoćeš. Nema ograničenja za koliko uređaja kupuješ preko jednog Apple ID naloga. Važno je dovoljno sredstava na Apple ID nalogu preko koga se pretplatiš za Apple Care Plus plan.

mora mesecno na rate? A vidim i da na apple sajtu nema cena za apple care za iphone 13 pro.. ako se kupi ovaj model, da li moze i za njega da se uplati iako nije na listi

Mora kod nas na rate i možeš da kupiš za 13 ako nije prošlo više od 60 dana od datuma kupovine, iako nije na listi koju ti gledaš na sajtu. Svesni su da nisu svuda u svetu prodati svi telefoni iz te serije i nelogično je da onemoguće kupovinu Apple Care Plus za njih.
 
Hvala puno.
Samo jedna stvar. Na telefonu koji ide mlađem bratu i koji ima AC+, mora da ostane nalog od starijeg brata ili ne mora. Sigurno će da uradi prebacivanje na novi telefon a mlađi da napravi novi nalog. Pa da mu kažem da ostavi i nalog ako treba. Koliko znam ne mora da bude aktivan na tom starom telefonu.
Toliko ne diram ništa da zaboravim da li ostaju nalozi u pozadini, da tako kažem🙂
Na starijeg se vodi AC+ inače, meni bi to i bilo lakše, uplatim sredstva povremeno i miran sam.
 
Ne mora, samo na tom nalogu ne otkazuješ pretplatu, uplaćuješ preko gift kartice i on može da se loguje sa njegovim nalogom.
 
Zato što ne možeš da vežes našu karticu za US nalog. Zato uplatiš sredstva za godinu dana i ne misliš. Ja sam zbog iWatch 7 uplatio AC+ i svakog meseca mi skida po 3.90$. Malopre je stigao email:



Uplatio sam sebi gift preko App Store-a, tako ti je najlakše.

Stanje na računu:

Ček ako plaćaš 7,99$ na rate za 2 god. platiš 40$ više nego kad platiš odjednom.

Dakle ne postoji mogućnost da odmah platiš 149$ za dvogodišnji plan?
 
Zar ne postoji opcija preko gift card?
 
Ček ako plaćaš 7,99$ na rate za 2 god. platiš 40$ više nego kad platiš odjednom.

Dakle ne postoji mogućnost da odmah platiš 149$ za dvogodišnji plan?
Ja plaćam za sat, 3,90$. Ne može da se plati ceo iznos već skida svakog meseca sa acc.
 
Ah bez veze...u tom slucaju 18 meseci izadje tih 149$, prakticno 6 meseci dobijes gratis ako platis odjednom, dok pretplatom svaklog meseca za 24, platis 192$...
ok, tnx
 
Mozda ranije prodas pa ne moras 18 placati :)
 
Za Mac moze. Godinu dana unapred uplatim.
 
Za Mac je i moglo jedino u kompletu da se uplati, nije moglo na rate, kao što je za druge urđaje moralo na rate, a ne u celini 😃 Nisu prolazile naše kartice, kao što su identične mogle za telefon 😃
 
Prosli mesec sam kupio telefon i aktivirao ac+ sa nasom karticom preko racunara, u međuvremenu sam dodao 20usd na balance da bi mi odatle skidao pare za ac+, ko sto svi ovde kazu, medjutim i ovaj mesec mi je ac+ naplaćen preko srpske kartice.
 
Nazad
Vrh Dno