Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

Evo i ja da se upišem ovde, kupio danas uređaj preko kp. Garancija za sad do 27.02.2025. Videćemo hoće li se promeniti na danasnji datum.

Ja ne znam šta vi radite kada uspevate da aktivirate AC+, sve sam uradio kako piše ovde u temi, napravio sam US nalog na adresu hotela u Delaveru, bez metode plaćanja. Kada dodjem do dela za plaćanje AC+, kaže mi da nemam metodu plaćanja i preusmeri me da odaberem PayPal ili karticu za plaćanje gde nijedna kartica iz Srbije ne prolazii.

Uplati gift card (email-om) na taj nalog u USA i onda bi trebalo da možeš da aktiviraš kada se pare pojave na balansu.
Ja nisam ništa karticama platio osim kupovine samih gift card-ova. Možeš i emailom sam sebi da šalješ gift card.

Ja ne znam šta vi radite kada uspevate da aktivirate AC+, sve sam uradio kako piše ovde u temi, napravio sam US nalog na adresu hotela u Delaveru, bez metode plaćanja. Kada dodjem do dela za plaćanje AC+, kaže mi da nemam metodu plaćanja i preusmeri me da odaberem PayPal ili karticu za plaćanje gde nijedna kartica iz Srbije ne prolazii.
Na telefonu preko SUPPORT app-a si probao (mesečna preplata)?
Unapred na 2 god. ni meni nije prošao.
Još probaj da skineš neki free app sa US nalogom.

Odavno se podrazumeva da ne može dve godine našim karticama za iPhone.
Može mesečna pretplata pa koliko dugo želiš. Nema jedino otkazivanja.

Sve sam probao i neće. Hteo sam mesečno da plaćam. Nijedna opcija ne prolazii.

Samo da podelim svoje iskustvo sa ostvarivanjem AC+ garancije u Srbiji.
Imam iPhone 12 Pro kojem je BH pao na 76%.

U četvrtak 11.07. sam se prijavio preko sajta ProMobi za zamenu baterije iz n-tog pokušaja sa računara, pošto sam prethodno bezuspešno pokušavao sa telefona da se prijavim. Iz nekog razloga ne radi forma preko telefona, niti dobiješ ikakvu potvrdu da je forma poslata, a ni na email da je primljena.

U petak 12.07. sam se prijavio za servis (zamenu) baterije preko sajta Macole. Prvi slobodan termin koji mi je odgovarao je bio ponedeljak 15.07. u 16:00 časova.
Kada sam došao da predam telefon u zakazano vreme, bio sam jedini u servisu tako da je telefon odmah primljen. Rečeno mi je da će baterija biti zamenjena narednog dana ali i da sam došao ranije tokom dana, bilo bi gotovo već u istom danu :)
Narednog dana, u utorak 16.07. sam preuzeo telefon sa zamenjenom baterijom, nepunih 24h od predaje uređaja.

Takođe u utorak 16.07. sam dobio email od servisa ProMobi da mogu doneti telefon na servis, celih 5 dana kasnije.

Što se tiče same AC+ garancije, odneo sam samo odštampan broj AC+ ugovora gde se vidi serijski broj telefona, kako sam dobio mailom prilikom aktivacije.

Macola 1 : 0 ProMobi :)

Poslednja izmena:
Ma ja ne znam kako taj Pro Mobi i dalje ima licencu za Apple ili za bilo sta drugo.

Ja sam iz nekoliko iskustva za iPhone i za Playstation bio prilično zadovoljan sa ProMobijem.
Jedini penal je bio kad sam nosio Playstation pa nisu uspeli da iz prve odrade dijagnostiku, pa je iz drugog prošlo,

Ali nekoliko primera znam da je Promobi odradio kako treba sve za Apple.
Izgleda da svaki servis ima neki bag :D

Iskreno kod Promobia odnet iPhone 11 pro sa Apple care 5.1, BH bio ispod 80%, primili i urađena zamena baterije isti dan, bez štampanja potvrde, vide sve u sistemu 😃

Meni su u mailu ovako tražili

Molimo Vas da pre donošenja telefona na zamenu baterije isključite Find My opciju na telefonu kako bismo mogli da uradimo dijagnostiku.

Neophodno je da telefon ima sve originalne delove kako bi bio kvalifikovan za Apple Care + garanciju i potrebna nam je kopija Apple Care + ugovora na uvid.

Telefon samo odnet kod njih i nisu ni kontaktirani mailom, moguće da zvanično tako traže iako nema logike i mislim da je to njihova izmišljotina pošto su zvanični servis i vide odmah u kakvoj je garanciji uređaj čim ga povežu. Prikaže im za taj serijski broj tip garancije iz Apple baze 😃

Ne sumnjam da je tako, po serijskom su odmah videli i da je isključen FindMy ali je ovo stiglo mailom pre odlaska u servis.
Verovatno je generički email ili njihova procedura za slučaj da postoji neki problem sa evidencijom AC+ garancija.

• Like
Reagovanja: iOS
A zbog čega konkretno mora da se isključi Find My?

Ako recimo trebaju da urade restore i da ga aktiviraju nakon toga da bi ga provukli kroz testove za batreiju nakon zamene. što nekad, retko, moraju da urade ili ako trebaju da ti zamene ceo telefon i njima ostaje tvoj, a ti dobijš nov.
Od 17.5 je bez isključivanja i to sa opcijom "Repair State"

1. Open the Find My app on your ‌iPhone‌.
  2. Select your ‌iPhone‌ in the Devices list.
  3. Tap Remove This Device at the bottom of the card.
  4. Tap Continue at the prompt to enable Repair State.

https://www.macrumors.com/how-to/get-iphone-ready-for-repair/

Odavno se podrazumeva da ne može dve godine našim karticama za iPhone.
Može mesečna pretplata pa koliko dugo želiš. Nema jedino otkazivanja.
Kako misliš nema otkazivanja ? Recimo hoću samo 7 mjeseci i nakon toga ne mogu otkazati ac+ ili kako ?
Malom sam uspešno aktivirao AC+ na zamenjenom telefonu, 14+ model. Ne vidim što bi bilo problema, vodi se kao nov telefon.
Mislim i da moraš nov ac+. Veže se za uređaj, serijski broj itd...
Pitao sam negde unazad šta da radim sa starim AC+, ostao na nalogu. Ažurira se stanje za koji dan ili ga sam otkažeš.
Da li postoji mogućnost da se AC+ plaća balansom, vidio sam ovaj post na apple community https://discussions.apple.com/thread/254990347?=undefined&previousThread=255171731021&sortBy=best gdje piše da se AC+ ne može plaćati balansom, znam da je ranije moglo, kakvo je sad stanje i procedura ?

Skinu ti normalno sa balansa kad redemuješ gift kartice koje kupuješ iz Apple Store aplikacije ili na Amazonu ili kod njih na sajtu.

Možeš da otkažeš pretplatu kad god poželiš.

Mislio sam na to da ako otkažeš onda ne možeš ponovo da aktiviraš.
Normalno plaćamo preko balansa i dalje, tj. obezbedimo sredstva preko gift card-a i sam skida kada je datum naplate. Na 12-ci od male treba da se menja baterija, mislim da je taj telefon još malo pa tri godine na AC+.

Taj link je MacBook. Negde su pisali na forumu za MacBook, možda i ovde, drugačije su to radili. Nisu na mesečnom nivou i preko kartice direktno ako se ne varam.
Meni je za iPad izašla opcija za mesečno ili godišnje. Za iPhone nije. Nisam hteo na godinu dana da platim pa ne znam da li je moguće, tj. nisam išao do kraja na toj opciji.

Nadam se da neće ukinuti da se otplaćuje preko balansa jer je zaista korisna stvar sa obzirom da nas nema na mapi 😂
Ima li možda neko ovdje na forumu iskustva sa AC+ za Mac ? I kakva je procedura

Bilo je davno da ti je potrebno da znaš nekog sa američkom karticom ili da ti neko kupi Apple care i da ga primeniš za svoj Mac, a onda je pre nekoliko godina pisano na forumu da može i odavde da se kupi.
Svakako važi, lično iskustvo, miran si sa tim 😃

Pisao si upravo ti o tome, koliko mogu da se prisetim 😃

Pročitaj ovde

https://forum.benchmark.rs/threads/kako-kupiti-apple-care.488530/page-7#post-6928819

Jel može neko , korak po korak da mi objasni kako da aktiviram AC+ za Iphone 15. Neće da mi prihvati našu srpsku raiffeisen visa karticu.

1. Napraviš američki Apple ID i nakon pravljenja dodaš billing adresu iz Amerike (neki hotel u državi koja nema porez, kao što je Delaver).
2. Dodaš sredstva na taj Apple ID pomoću vaučera (najbolje je direktno preko Apple-a, sa sajta ili preko aplikacije Apple Store)
3. Prijaviš se tim Apple ID-om na taj iPhone 15 i pokreneš AC+ (pod uslovom da je ispunjen uslov da nije prošlo 60 dana od datuma aktiviranja).
4. Posle toga možeš da se prijavljuješ na telefon kojim god želiš nalogom, a AC+ će ostati aktivan dok god ga plaćaš u kontinuitetu, tj. potrebno je da povremeno dodaš sredstva na taj američki nalog.

Postoji i mnogo elegantnije rešenje, ali zahteva da imaš nekoga sa platnom karticom iz SAD / UK ko je voljan da ti uplati AC+ za tvoj telefon. Tako možeš da uplatiš i odjednom za dve godine uz određeni popust.

Postoji i mnogo elegantnije rešenje, ali zahteva da imaš nekoga sa platnom karticom iz SAD / UK ko je voljan da ti uplati AC+ za tvoj telefon. Tako možeš da uplatiš i odjednom za dve godine uz određeni popust.
Može se kupiti još u mnogim zemljama Zapadne Evrope, karticama iz Nemačke, Austrije, Francuske, Španije, Švajcarske itd.

Screenshot 2024-07-23 at 21.35.12.png
U istočnijim zemljama imaju AC+ samo za Mac

Sad sam video objavu, vlasnikova faca i majica sa onim grbom baš uliva neko poverenje 😂
Doduše nisam baš objektivan po tom pitanju...

Pozdrav ljudi 👋

Prilikom kupovine telefona sam kupio AC+ na dve godine. Uskoro istice i voleo bih da produzem sa mesecnim planom. Da li je to i kako izvodljivo?

Za druge uredjaje vec imam mesecni plan, placam preko gift cardova, ali ne znam da li i kako mogu za ovaj koji je imao plan za 2 godine.

Pozdrav ljudi 👋

Prilikom kupovine telefona sam kupio AC+ na dve godine. Uskoro istice i voleo bih da produzem sa mesecnim planom. Da li je to i kako izvodljivo?

Za druge uredjaje vec imam mesecni plan, placam preko gift cardova, ali ne znam da li i kako mogu za ovaj koji je imao plan za 2 godine.
Može...
Post #679

Nazad
Vrh Dno