Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

Evo upravo sam na vezi sa njima pa cemo da vidimo na sta ce izaci :) Hvala svakako :D
Ne moze da se kupi, kaze previse je proslo vremena, rekao mi je ako u blizini ima neki Apple Store, mogu da pokusam da mi odrade inspekciju telefona pa oni tamo da mi aktiviraju eventualno ali ne garantuje da to moze svuda da uspe i da bi svuda hteli tako nesto da pokusaju. Definitivno je 60 dana od dana kupovine telefona, a posto je kupljen u US, imiali su to zabelezeno i video je da je telefon aktiviran danas, ali to nista nije promenilo :) Nema veze ionako sam imao dosta muka sa AC+ pa cu malo da ohladim od njega :D

Poslednja izmena:
Eo sad upalio prvi put 15pro iz vakum pakovanja, jos 15 dana za apple care i warranty do 31.5.2025

Apple ima svoju bazu podataka u kojoj vodi kad je okvirno kupljen neki njihov uređaj. Zato i kažu da je najrelevantniji račun od kupovine. Najčešće je nepoklapanje kod kupovine kod preprodavaca, iako je i tad relativno retko. Uglavnom smo navikli da se poklapa sa datumom aktivacije.

Eo sad upalio prvi put 15pro iz vakum pakovanja, jos 15 dana za apple care i warranty do 31.5.2025
Pa da eto ista prica kao kod mene skoro… Ovo mi je drugi 15 Pro, na proslom je pisalo još 42 dana za AC+ pa sam se začudio bas ali nisam se puno obazirao jer sam uspeo u nameri… Mislim da je do serije 14 bilo 60 dana od aktivacije (možda grešim), a sad su očigledno promenili na 60 dana od kupovine jer se vidno dešava da ljudima traje garancija kraće od datuma aktivacije na seriji 15…U Americi kapiram kako znaju kad si ga kupio, a kod nas mi već i nije najjasnije za naše radnje…

Uvek se zvanično gledalo od datuma kupovine telefona 😃

Ljude najviše zbunjuje što se to najčešće poklapalo sa datumom kupovine telefona 😃

Najvise se to ticalo ljudi koji su na crno uzeli telefon, pa onda kratka je garancija kome se nesto desi u njegovom 11-om mesecu, a po racunu u 13 ili 14 mesecu, pa nastane problem., Ko god je kupio sa fiskalnim racunom nije imao problema (A1/Yettel/MTS).

Zato najbolje od proverenih ljudi kupovati, a ne ici za najnizom cenom.

Ja sam uzeo od lika sa KP, aktivirao i imao 60 dana. Kad ga je on uzeo, ne znam, al ne verujem da je bas isti dan.

LJUDI WTF? 😃 Slika od juče i slika od malopre. A rekli su mi ne može na supportu. Ajde sad nek neko objasni ovo?😂😅

Prilozi

• IMG_0212.png
    IMG_0212.png
    147.2 KB · Pregleda: 144
  • IMG_0217.png
    IMG_0217.png
    114.6 KB · Pregleda: 88
  • IMG_0216.jpeg
    IMG_0216.jpeg
    218.7 KB · Pregleda: 97
Meni skidaju sa nase kartice direktno za AC+ iako to ne bi trebalo da moze, al' evo vec 7-8 meseci placam tako.

Prilozi

• IMG_5072.png
    IMG_5072.png
    219.4 KB · Pregleda: 122
Nešto slično mi se desilo sa airpods pro koje sam uzeo na kp. Prikazivao mi je datum kupovine tipa 20-30 dana pre nego što sam ih ja upalio i aktivirao, ali mi je onda posle par sati iskočilo obaveštenje da je kao moguće da datum kupovine nije ispravan i da unesem tačan datum. Unesem datum kada sam ih aktivirao i limited warranty mi je godinu dana od tog datuma i dobijem 60 dana da aktiviram ac+. Nisu mi tražili račun ili nešto tako.

Meni skidaju sa nase kartice direktno za AC+ iako to ne bi trebalo da moze, al' evo vec 7-8 meseci placam tako.
To je problem kada istekne kartica, ne može da se ažurira nova...
Traži ti da izmeniš payment method u opcijama a onda ti ne da našu karticu jer nije US
Dešavalo se već ljudima

Ma rešen rebus i idemo dalje😃

Prilozi

• IMG_0219.jpeg
    IMG_0219.jpeg
    237.6 KB · Pregleda: 118
To je problem kada istekne kartica, ne može da se ažurira nova...
Traži ti da izmeniš payment method u opcijama a onda ti ne da našu karticu jer nije US
Dešavalo se već ljudima
A ne može ni da se otkaže bez supporta 😀
Sreća pa sam dodao prepaid

@alter NLB Komercijalna prepaid debit

Kartica koje banke?

Kakva sreća, a rekao si da nećeš da plaćaš.

Nemojte da vas čudi što će ovo onemogućiti i što kraće traje garancija kada se upali.
Sto bi onemogućili kad mogu da uzmu još par stotina dolara od mene, tebe, bilo koga? Platio sam Americkom karticom od prijatelja u dva klika bez problema. Rekoh sto da ne kad se već namestilo da moze… Realno kad razmislim imao sam loše iskustvo sa iStyle, ne znaci da bih imao i sa ostalima, treba dati drugu šansu😁

Onemogućiće jer će tako smanjiti troškove zamene telefona. A ti nekako vidiš da oni tu profitiraju što u Srbiji lupaju i menjaju telefone? Oni su tupavi bez statistike gde gori i šta se dešava, Sam dokaz je da garancija nije više 12 meseci nego kraća kako ovde javljate.

Garancija je kraća jer se kupuje telefon kod preprodavca koji je isti kupio pre par meseci.
Garancija je zvanično uvek išla od datuma kupovine.

Nije baš tako. Evo kako meni piše. Imam još 55 dana fore da aktiviram AC+

Prilozi

• IMG_1165.png
    IMG_1165.png
    87.1 KB · Pregleda: 50
  • IMG_1164.png
    IMG_1164.png
    169.5 KB · Pregleda: 50
Onemogućiće jer će tako smanjiti troškove zamene telefona. A ti nekako vidiš da oni tu profitiraju što u Srbiji lupaju i menjaju telefone? Oni su tupavi bez statistike gde gori i šta se dešava, Sam dokaz je da garancija nije više 12 meseci nego kraća kako ovde javljate.
To sto mi radimo je 0.0001% od ljudi koji uplate AC+ i nikad ne naplate nikakvu štetu. Prevelik su oni gigant i previše para zarađuju da bi se zamajavali sa ovim stvarima. To se vidi po tome sto AC+ ne možeš legalno da aktiviras iz Srbije, nebitno smo im tržište i tih par hiljada ili desetina hiljada € sto izgube na tipove poput nas su kap u moru u odnosu na milijarde (ako ne i neka nula više) koje zarade :)

Isto kao nisu videli da je bio problem sa servisom i došli i zatvorili? Sve to neko prati i analizira, zna tačno koliko je aktivirano telefona u Srb i kako kupljenih i koliko smo tržište.

Isto kao nisu videli da je bio problem sa servisom i došli i zatvorili? Sve to neko prati i analizira, zna tačno koliko je aktivirano telefona u Srb i kako kupljenih i koliko smo tržište.
Nisu videli već su prijavljeni, lepo ispostavili kaznu i zatvorili. Zato sto im ovi kaljaju ime nepoštovanjem procedura, a mi ovim sitnim igricama im ne kaljamo ime, već čak šta više mamimo ljude da im daju još para na Ac+ 😃

Ha, odjednom mi se rok za apple care povecao na 58 dana?! Bilo je 18-19 valjda.. jel se desilo nekom?

Kad si kupio tel je bilo 18-19, pa se odjednom povecao na 58 ili..?

Ha, odjednom mi se rok za apple care povecao na 58 dana?! Bilo je 18-19 valjda.. jel se desilo nekom?
Ako si aktivirao telefon pre 2-3 dana onda ti se desilo očigledno isto kao meni. I onda ispada u teoriji Ac+ može da se aktivira 60 dana od kupovine, a u praksi je to ipak 60 dana od aktivacije.

Da, aktivirao telefon u petak, bilo 18-19 dana, sad pogledam jutros pise 58. Plus mi se i istek garancije pomerio na 12.07.2025 a bio je 31.05.2025 ako se dobro secam.

Da, aktivirao telefon u petak, bilo 18-19 dana, sad pogledam jutros pise 58. Plus mi se i istek garancije pomerio na 12.07.2025 a bio je 31.05.2025 ako se dobro secam.
To je to, ista prica kao kod mene onda. Koji telefon je u pitanju? Kod mene 15 Pro

Nazad
Vrh Dno