Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

Nece moci, nisam ni ja mogao da uplatim ponovo kad mi je istekao na refubrished telefonu. Zvao i apple support, nista nisu mogli da urade po tom pitanju.

Inace, drugar je skoro odneo 13 Pro zeleni u Vip, uplacivao je kod njih umesto AC+ i dobio nov telefon posle 2 nedelje. Doduse, imao je ucesce od nekih stotinak eur.

Ma prodaću ga onda i ćao… Ionako mi je na nos izašao taj telefon😅

Malom sam uspešno aktivirao AC+ na zamenjenom telefonu, 14+ model. Ne vidim što bi bilo problema, vodi se kao nov telefon.
Mislim i da moraš nov ac+. Veže se za uređaj, serijski broj itd...
Pitao sam negde unazad šta da radim sa starim AC+, ostao na nalogu. Ažurira se stanje za koji dan ili ga sam otkažeš.

Najbolje cimni apple support da ti pomognu oko aktivacije, ako je uopste moguce.
Za refurbished moze jedino kad se uzima direktno od Apple jer fakticki nisu aktivirani.

Najbolje cimni apple support da ti pomognu oko aktivacije, ako je uopste moguce.
Za refurbished moze jedino kad se uzima direktno od Apple jer fakticki nisu aktivirani.
Nije refurbished proverio sam, samo piše da je replacement device.

Prilozi

• IMG_0145.jpeg
    IMG_0145.jpeg
    76.9 KB · Pregleda: 159
Moram da pitam. Koji si serijski kucao u taj Info?
Da li si upalio uopšte telefon i pogledao u settings-u na koje slovo počinje model number. Meni se čini da je to Info od starog telefona i zato replacement. Naravno da možda grešim 🙂

Moram da pitam. Koji si serijski kucao u taj Info?
Da li si upalio uopšte telefon i pogledao u settings-u na koje slovo počinje model number. Meni se čini da je to Info od starog telefona i zato replacement. Naravno da možda grešim 🙂
Novi serijski broj, tj. od novog telefona😀 Kad ukucam od starog, ne piše da je replacement device😀 Nisam ga palio, ide na prodaju😀

Pokušavam da napravim nalog na US storu da bih aktivirao ac+. Jel ima neka fora u delu kada traži početke za karticu? Srpsku neće da mi prihvati, a ni PayPal ne prolazi.

Kada se pravi usa nalog , za karticu se izabere none. Za apple care platis prvi put nasom a posle dopunjavas gift karticama balance

Dobar dan na brzinu. Ovako radi ozbiljan servis.

Prilozi

• IMG_7593.jpeg
    IMG_7593.jpeg
    261.4 KB · Pregleda: 109
  • IMG_7592.jpeg
    IMG_7592.jpeg
    116.7 KB · Pregleda: 122
Napravi preko sajta

https://appleid.apple.com/account

COUNTRY / REGION ti je USA, pošto za njega i praviš.
Broj za verifikaciju je srpski prefiks i tvoj broj telefona.

Kad napraviš nalog, loguj se i ubacuj adresu, zip kod i američki telefon sa te adrese. To pronađi na Google maps neki kampus univerziteta u državama gde se ne plaća porez, Delaver je upravo jedna od takvih.

Apple Care je po meni bolje uzeti kroz mesečnu pretplatu jer ti dopušta da ga plaćaš duže od dve godine a kada uzmeš fiksno i istekne - to je to
Kod zamene uređaja, meni se serijski broj samo promenio od zamenjenog uređaja i nastavio je AC+ normalno

Zar ne može da se nastavi posle isteka 2-godišnje pretplate?

Može ako uzmeš od početka na rate 😃

Od kako je Mikenzi otišao, ja mislim da nije više taj nivo u iStyle-u.
Čim su oni platili debelu kaznu i nisu se opametili.. Sve je tu jasno.. Ne nosim tamo telefon više ni za živu glavu :) Samo Macola ili Pro Mobi sledeći put, ali definitivno Macola prvo, kad vidim kako su tebi lepo resili sve :)

Zar ne može da se nastavi posle isteka 2-godišnje pretplate?
Može...

iPhone kupio u Mađarskoj (iCentre, uračunat stari telefon), AC+ kupio (2 god unapred) sa UK nalogom i UK karticom (nemam više UK karticu).
Kad je istekao, ulogovao sam na USA nalog i preko SUPPORT app-a produžio AC+. (imao sam oko 30USD na računu, gift card).

Ne znam kako je sad, ali pre 2 godine nisam mogao da kupim AC+ na 2 god. bez kartice...

Prilozi

• Screenshot 2024-07-11 at 17.52.28.png
    Screenshot 2024-07-11 at 17.52.28.png
    188 KB · Pregleda: 67
  • Screenshot 2024-07-11 at 17.42.50.png
    Screenshot 2024-07-11 at 17.42.50.png
    44.8 KB · Pregleda: 30
  • Screenshot 2024-07-11 at 17.40.34.png
    Screenshot 2024-07-11 at 17.40.34.png
    57.5 KB · Pregleda: 26
  • Screenshot 2024-07-11 at 17.38.41.png
    Screenshot 2024-07-11 at 17.38.41.png
    586.2 KB · Pregleda: 34
Da li ima veze s kojim nalogom, tj regionom aktiviram novi iphone? Ili mogu kasnije da se prebacim na usa i uzmem apple care?

Da li ima veze s kojim nalogom, tj regionom aktiviram novi iphone? Ili mogu kasnije da se prebacim na usa i uzmem apple care?
Nema veze, ali od aktivacije imaš 90 dana da uzmeš AC+.

Ja lično ne bih čekao sa aktivacijom više od par dana (ponekad traže da im pošaljes račun, mada to je jako retko)...

Meni je pisalo da imam 60 dana od aktivacije na 15 pro.

Nema veze, ali od aktivacije imaš 90 dana da uzmeš AC+.

Ja lično ne bih čekao sa aktivacijom više od par dana (ponekad traže da im pošaljes račun, mada to je jako retko)...
Super, znaci moze da se menja account posle po potrebi iako se uzme na jedan.

Zar se vreme ne gleda od dana kupovine?

Zavisi, najčešće se poklapa sa datumom aktivacije, ali je nekad različito kod njih u bazi i zato je račun taj koji je najvalidniji dokaz datuma kupovine. Meni se to desilo jednom za skoro 14 godina korišćenja iPhone-a.

Meni je pisalo da imam 60 dana od aktivacije na 15 pro.

U pravu si! Pogrešio sam... izvini.
  1. Purchase either AppleCare+ product with your new iPhone.
  2. Or buy it within 60 days of your iPhone purchase.
Your Technical Support coverage starts on expiry of your 90 days of complimentary technical support cover provided by Apple, which starts on the date you purchase...

Upravo kupih 15 Pro iz USA, sad sam ga ja aktivirao i piše garancija vazi do 21.3.2025 (a gledao sam na sajtu pre kupovine i pisalo je da nije aktiviran). Hteo sam da uzmem AC+. Jel zna neko šta raditi jer mi sad ne nudi opciju za Ac+?

Ocigledno je aktiviran i ne mozes nista da uradis sem da vidis sa tim od koga si kupio da ti da drugi koji stvarno nije aktiviran.

Ocigledno je aktiviran i ne mozes nista da uradis sem da vidis sa tim od koga si kupio da ti da drugi koji stvarno nije aktiviran.
Nije aktiviran, kucao sam serijski broj na sajtu pre kupovine i pisalo je da treba da se aktivira telefon :)

Cimaj support

Kao što sm napisao, desilo mi se tako sa jednim telefonom i tražili su, Apple Support, račun od kupovine i sa tim bi resetovali datum kupovine i omogućili da se plaće Apple care.
To je jedini način i dokaz kad si ga kupio.
Inače se ovo, iako retko, češće dešava kod Macbook-a.

Nazad
Vrh Dno