Šta je novo?

Kako koristiti Iris TV kao android box?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

DarkerB

Poznat
Učlanjen(a)
20.07.2020
Poena
31
Pozdrav drugari,

Juče su mi ugradili Iris TV i ADSL internet 2 godine za džabe zbog ove neke izborne promocije valjda. Međutim, ja koristim i jednu aplikaciju preko koje imam nalog za TV takođe, i ona mi je instalirana na smart TV-u, međutim, kako je on kineski, i kako su taj internet kabal u njega zaboli u njihov Iris box, reče mi jedan kolega da je i taj box ustvari android box i da je moguće instalirati apk. Ali nigde ne vidim kako izaći iz tog njihovog Iris programa da vidim ostale android opcije.

BTW, još jedno pitanje ako smem. Pošto se dobija samo 10 Mbit besplatnim paketom i nije moguće doplatiti za brže, a vidim da koristi i TV internet, da li to znači da TV krade bandwith ostalim uređajima, i to poprilično sudeći da live streamuje itd...?

Hvala unapred na odgovoru na ova pitanja.

Pozdrav drugari,

Juče su mi ugradili Iris TV i ADSL internet 2 godine za džabe zbog ove neke izborne promocije valjda. Međutim, ja koristim i jednu aplikaciju preko koje imam nalog za TV takođe, i ona mi je instalirana na smart TV-u, međutim, kako je on kineski,
TV je kineski? Ili imas kineski android TV box pa preko njega gledaš?
i kako su taj internet kabal u njega zaboli u njihov Iris box
Gde je taj kabl, ide iz prostorije u prostoriju ili ti je sve tu blizu (ruter, tv i sve)?
Kroz taj kabl kad su povezali Iris nema interneta uopšte. Iris box nema internet. Iris usluga radi na intranet mreži Telekoma Srbija - zatvorena mreža Telekoma koja nema pristup internetu.
, reče mi jedan kolega da je i taj box ustvari android box i da je moguće instalirati apk.
Jeste android ali zaključan i na tom uređaju nije moguće instalirati bilo šta drugo. Do sad je bilo moguće samo na jednom starijem modelu instalirati nešto drugo, na najnovijem još nikako nije moguće, a čak i da jeste, bilo bi problema da nešto drugo radi jer kroz taj kabl box svakako nema internet.
Ali nigde ne vidim kako izaći iz tog njihovog Iris programa da vidim ostale android opcije.
Standardno svakako ne možeš. Za Najnoviji model još ne postoji način.
BTW, još jedno pitanje ako smem. Pošto se dobija samo 10 Mbit besplatnim paketom i nije moguće doplatiti za brže
Trebalo bi da se dobija do 20/4Mbps, ali uvek može da se desi da si na lošoj parici koja je predugačka pa ne može ni ta brzina.
, a vidim da koristi i TV internet, da li to znači da TV krade bandwith ostalim uređajima, i to poprilično sudeći da live streamuje itd...?
Telekom u principu podesi liniju na brzina interneta + 4Mbps za svaki Iris box ako je SD usluga na Irisu, odnosno brzina interneta + 8Mbps ako koristiš HD Iris.

Otvori podešavanja tvog rutera na 192.168.1.1, uloguj se sa telekom / telekom i pošalji screenshot sa prve strane sa DSL parametrima. Piše tu, Line Attenuation, rate, SNR itd itd.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno