Šta je novo?

Kako konvertovati vise .BIN i jedan .CUE fajl u jedan .ISO fajl?

donrile86

Cenjen
Učlanjen(a)
21.09.2013
Poena
170
Pozdrav.
Imam jednu igru za PS1 koja se sastoji iz cetiri .bin i jednog .cue fajla. Tacan naziv fajlova je ovakav:

Colin McRae Rally (USA) (Track 1).bin
Colin McRae Rally (USA) (Track 2).bin
Colin McRae Rally (USA) (Track 3).bin
Colin McRae Rally (USA) (Track 4).bin
Colin McRae Rally (USA).cue

Da li neko zna kako sve ove fajlove da konvertujem u jedan pravilan .iso fajl, tj koji program je najbolji za ovako nesto?

Hvala svima!

Daj sadržaj tog CUE fajla (to je običan tekstualni fajl). Verovatno postoji razlog zašto je svaka staza sa CD-a sačuvana u pojedinačnom fajlu, verovatno su poslednje tri audio staze. U tom slučaju, ne možeš sve prebaciti u jedan ISO, jer ISO može da sadrži samo jednu data stazu s fajlovima i ništa više.

A ako ti treba za učitavanje u dimon tools samo mu pokažeš na .cue fajl i on montira sve kako treba ako su svi track fajlovi u istom folderu

Treba mi da bih gore navedenu igru ucitao u PS1 emulator za PC (ePSXe). Danas sam shvatio da ovaj emulator moze da ucitava i .bin/.cue fajlove, ali nece ove gde ima vise ovih track-ova pa zbog toga moram da napravim ili .iso ili .bin/.cue, ali bez ovih track-ova. Probao sam sa ImgBurn-om da napravim .iso i .bin/.cue, ali emulator nece da ih ucitava... Ne znam koji bih jos program mogao da probam?

@voodoo_

Upravo tako, samo je prva staza neki MODE2/2352 dok su sve ove ostale audio trake. Ne znam kako sve ove trake zajedno objediniti u neki pravilni .iso ili .bin/.cue fajl!?

Mountuj preko Deamon Toolsa, pa ponovo napravi imidž od mountovanog drajva koristeći recimo UltraISO, Tools -> Make CD/DVD Image, odštikliraj "Skip bad sectors" i "ISO volume filter", kao target format izaberi BIN/CUE.

Mislim da sam vec probao tako da uradim i da mi je UltraISO izbacio neke greske. Cini mi se da je to bio slucaj kada hocu da napravim i .iso i .bin/.cue imidze.

Probaj i sa Poweriso-om.

Uspeo sam sa programom WinISO da napravim .iso imidz od gore navedenih fajlova, ali opet nesto nije kako treba. Kada gore navedenu igru konvertujem u .iso fajl onda u igri nemam zvuk u pojedinim segmentima ili pak ne vidim neke video sekvence... Mislim da .iso format ne podrzava ovaj multi track sistem...

Mount CUE sheet with something like dameon tools or Alcohol 120%. Then simply use IMGBurn and choose the mounted drive to make an image from disc in the wizard option. Then choose where you want the file and it will be converted form a multi-track BIN/CUE file set to a single BIN/CUE file set. Do not and I repeat do not use Alcohol 120% to make the image. It will do one of two things make a MDS/MDF file which will not work or a BIN/CUE file set that ignores the 2 second pre-gap and will make your audio off by 2 seconds at all times. Besides IMGBurn is 100% legit, free and legal to use without a crack that may or may not be a virus and will never be de-activated. I will post some links to free software below in case you don't have these tools installed or know what they are. Anyhow the extra BIN files are the CDDA (compact disc digital audio) and you are choosing the wrong one is why no audio comes out. mM will run multi-BIN file games no problem but I agree it is messy and doesn't look "clean". I would much rather have a single BIN/CUE sheet despite what the "pros" say about a true 1:1 image. It plays perfectly when I do this and isn't a big flustercluck on my XMMB.

Mount sa DToolsom, pravis img od mounta, biras single bin. Mislim da mozes i .ccd/img

Poslednja izmena:
Probao sam vec tako i dobijao sam neke greske koji god format da izaberem. Inace, WinISO je zavrsio posao ;)

Hvala svima na pomoci!

Vrh Dno