Šta je novo?

Kako klokovati?

Ser Gile

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2008
Poena
319
Pozdrav, do sada nisam ovo radio i bas nisam siguran ni kako da odradim, komp je iz potpisa, a hteo bih da podesim da mi malo brze radi procesor, da kazem da ga dignem na 3,3ghz na primer, nesto sam pokusavao ali to mi je pravilo problem(ocigledno nemam pojma kako se to radi:d) Citao sam malo kako i sta na bench forumu, ali nisam shvatio sta treba da podizem i za koliko. One stavke u biosu imaju mnozioce, ali nigde ne mogu da vidim na koliko postavljam koju frekvenciju:wall:, tako da ako neko moze da mi objasni sta koja stavka cemu sluzi u biosu (mislim na M.I.T.), bio bih zahvalan.

Da, da, znam, ali mi to nije bas najjasnije, i nikako da povezem ono u tekstu i ono na ploci.

Sto se tice kloka koji zelis da postignes i nema neke velike mudrosti. Samo podigni mnozilac sa 15.5 na 16.5 i postigao si ono sto zelis:)

Da, da, znam, ali mi to nije bas najjasnije, i nikako da povezem ono u tekstu i ono na ploci.

imas procesor koji se najlakse klokuje i kao sto ti je receno u bios-u maticne nadjes opciju za podizanje mnozioca i to je to...prvo nadji stabilan clock sa default naponom i testiraj ga sa linx-om ako ti prodje test to je to...ako imas vece "apetite" sto se tice daljeg klokovanja moraces da podizes napon procesora i samim tim ce ti trebati i bolji cooler za cpu

znaci samo diram mnozilac za cpu i nista drugo, memoriju ne diram i to je to, ona radi na 1066 i meni je to ok, sjajno, hvala momci, samo nisam bio siguran sta znaci sta.

Tako je, ako zelis 3.3 Ghz samo podignes mnozilac sa 15.5 na 16.5 i to je to. Nece biti problema ali prati temperature u svakom slucaju. Ako budes zeleo jos malo da podizes brzinu, sa stok kulerom ja ne bih isao bas nesto mnogo vise od toga..

Poz

Nemam ja njegov kuler, nego neki titan, ne mogu da se setim koji, nije nesto skup ali mi se vise svidja od onog box kulera. Ali da kontrolisacu ga. Hvala na odgovorima.

Vrh Dno