Šta je novo?

Kako je bolje povezati monitor-putem HDMI ili DVI

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Dvomim se kako da povežem monitor iz potpisa sa kompom. Trenutno je povezan putem HDMI-ja mada su mi neki ljudi preporučivali DVI to DVI. Kako nisam imao dovoljno dug DVI kabl, a sad ga konačno imam dali da ga stavljam na DVI. Kako je bolje?

Upravo. Digitalna veza je u pitanju u svakom slučaju.

pa pretpostavljao sam nego ne znam što su me neki ubeđivali da je bolje dvi jer navadno bolje je bez adaptera DVI negi sa adapterom HDMI

Pošto je digitalni signal u pitanju ne dolazi ni do kakve degradacije zbog adaptera. Ja sam koristio DVI>HDMI>DVI sa dva adaptera i HDMI kablom jer mi je u jednom trenutku zatrebao duži kabl, a nisam imao DVI od 3 metra i radilo je bez ikakvih problema i bez bilo kakve razlike u odnosu na čisti DVI.

Poslednja izmena:
Erm reci onom sto je favorizovao DVI umesto HDMIa da radi ono sto je kim0 rekao, ali da gleda duze od 30 minuta..

Nije bas uvek isto...odnosno isto je ako se kabl (obican DVI ili HDMI plus adapter) ubada u DVI port monitora. Neki monitori koji imaju direktan HDMI ulaz (Samsung 2333HD na primer, imao sam ga) nisu u stanju da prikazu 1:1 pixel mapping kad se povezu na HDMI ulaz...:mad::mad: To zato sto je proizvodjac valjda pretpostavio da HDMI sluzi za povezivanje blu-ray i slicnih uredjaja koji prikazuju filmove, pa onda na tim ulazima nikako ne moze da se iskljuci obrada slike u samom monitoru:wall::wall:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno