Šta je novo?

kako izvesti mpeg-2 rekompresiju?

IKS

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2000
Poena
619
Dakle, trebao bih jedan *.vob fajl malo da smanjim (shrinkujem), ali kao to izvesti? Virtualdubmod hoce samo da ga ucita, verovatno bi trebao neki mpeg-2 codec ali ne mogu da nista adekvatno. Mogla bi igra sa dvd2avi i obratno uz izdvajanje zvuka ali to je komplikovano.... ,)

DVD2ONE URL http://www.dvd2one.com/files/dvd2one140.exe

IKS je napisao(la):
Dakle, trebao bih jedan *.vob fajl malo da smanjim (shrinkujem), ali kao to izvesti? Virtualdubmod hoce samo da ga ucita, verovatno bi trebao neki mpeg-2 codec ali ne mogu da nista adekvatno. Mogla bi igra sa dvd2avi i obratno uz izdvajanje zvuka ali to je komplikovano.... ,)

DVD Shrink 3.0 ;)

sve je to lepo...

...sto vas dvojica pricate,ali govorim o ZASEBNOM vob fajlu kojeg bih malo da rekomprimujem.Dali postoji negde codec za mpeg2 (za MAC OS ima) koji instaliras i transparentno koristis u aplikacijama poput Vduba? Shrink i dvd2one rade sa celim DVD naslovima a ne samo zaseban vob fajl da skratim po megabajtima (ne i po trajanju) ne dirajuci zvuk! ,)

Ja sam bas skoro prebacio jedan *.vob od 736Mb u .avi ~680Mb sa Vdub-om bez nekih vecih problema.
1. ucitas fajl
2. podesis Video>Compression... na Div X 4.12
3. podesis Audio>Compression... na recimo MPEg Layer-3 i dr
4. podesisi i Video I Audio na Full Processing mode
das mu Save As Avi ...

i vidis koliki ce ti ispasti fajl, pa ako je veliki zezas se promenom Bitrate-a ili vec neke od opcija u Video>Compression... na Div X 4.12 Configure dialogu i tu ustvari dolazi do izrazaja pravo poznavanje stvari, koje ja neznam nego sam posle 5-6 puta promenom po jednog parametra uspeo da provalim kako uticu na velicini Fajla pa da ga svucem ispod 700

To je to .

Re: sve je to lepo...

IKS je napisao(la):
...sto vas dvojica pricate,ali govorim o ZASEBNOM vob fajlu kojeg bih malo da rekomprimujem.Dali postoji negde codec za mpeg2 (za MAC OS ima) koji instaliras i transparentno koristis u aplikacijama poput Vduba? Shrink i dvd2one rade sa celim DVD naslovima a ne samo zaseban vob fajl da skratim po megabajtima (ne i po trajanju) ne dirajuci zvuk! ,)

I meni bi isto trebao neki mpeg2 codec, ali mi treba za grebovanje on the fly (cisto malo za igranje, da sto manje gubim pri rekompresiji).
Nije mi bas jasno sta hoces, da smanjis bitrate mpeg2 fajla? Da mu smanjis rezoluciju uz rekompresiju?

Nije mi bas jasno sta hoces, da smanjis bitrate mpeg2 fajla? Da mu smanjis rezoluciju uz rekompresiju?

Tako je! Da smanjim bitrate mpeg2 fajla,ista rezolucija, a zvuk recimo ne diram i da to lepo opet ostane vob fajl adekvatne minutaze da ne upropastim DVD-video kompilaciju (jer mi onda trazi re-authoring!)
samo dakle intervencija u jedan vob fajl iz video_ts direktorijuma! :beat:

CCE ili TMPgenc će odraditi rekompresiju Mpeg2. Ali treba ti još nekoliko programa da bih dobio opet VOB fajl.

Međutim, uopšte nisi objasnio šta su ti namere sa tim jednom VOB fajlom... Ako ga samo rekomprimuješ, nećeš moći da ga narežeš na DVD bez reauthoringa.

U svakom slučaju DVD2ONE i slični programi su rešenje za smanjenje dužine DVD-a bez mnogo petljanja i znanja.

dakle vidim...

...da nije bas lako igrati se sa jednim VOB fajlom...mnogo pitanja oko toga i na stranim forumima..niko nema lagano resenje...a nekada ti totreba da recimo naknadno uradis kompresiju odjave filma i sl...ako si zaboravio...;-)..uostalom uvek se trazi veca sloboda delovanja....;-)

Hmm, a jel' neko probao Premiere? Mislim, nisam ni ja probao, ali cini mi se da je Premiere lepo radio sa mpeg fajlovima (mozda se i varam)...

Vrh Dno