Alexandar je napisao(la):Norton ScanDisk, ili neki slican utility gde ces izabrati da skenira bad sector-e na HDD-u.
Matthias je napisao(la):Pre svega ovog poteraj Ti lepo taj Spinrite 5 i to na levelu 5 pa posle vidi sta ce da bude, jer ja sam tako uklonio bad sectore sa dva diska koji i dan danas rade..believe or not.
Matthias je napisao(la):Pre svega ovog poteraj Ti lepo taj Spinrite 5 i to na levelu 5 pa posle vidi sta ce da bude, jer ja sam tako uklonio bad sectore sa dva diska koji i dan danas rade..believe or not.
Miroslav je napisao(la):znas kako ja radim... efikasnosala mala, dakle pustis recimo nortona i on ti da sliku diska sa svim bed sektorima. ti sad pogledas i malo izanaliziras sliku.
najbolje je izolovati celu glavu gde se pojavljuju bed sektori.
znaci recimo tvoj disk ima 10gb i 4 glave, i bed-ovi se nalaze na glavi tri. uzmes lepo fdisk, pa krenes sa pravljem particija. napravis prvu particiju od 5gb, drugu od 2.5gb i trecu od 2.5gb. uzmes neke programcice tipa powerquest boot magic i sakrijes drugu particiju.
jeste da malo izgleda cudno dok citas, ali baci sve na papir u vidu neke skice i videces koliko je prosto
to upste nije tacno. ja sam imao quantuma 2gb vise od 2 godine koji je imao nekih 200kb bed sektora, dakle puno vreme koje sam ga posedovao, kolicina se nije menjalaHAL je napisao(la):Kada se jednom pojave, gotovo je sa HDD-om, jer ih vremenom biva sve vise i vise, i tesko da tu ima spasa.
Misko je napisao(la):Meni ovde nije nista jasno kako glava moze da ima BAD sectore???
HD se sastoji iz glava i ploce/ploca, a ploce opet imaju staze i sectore, a glave sluze da bi citale sa ploca...... bla bla i na njima (plocama) se javljaju bedaci, na glavi ne moze da se javi bad sector zato sto ona ni nema prostor za skladistenje. Naravno sve se resava sa Fdisk-om, prvo otkrijes gde je bad-ak (to jest na kom megabajtu) to mozes i iz Windows-a, i onda napravis particu koja ce obuhvatiti taj bedak i onda je ne formatiras i to je to.
Lucas je napisao(la):A gde mogu da ga skinem (sad cu da udarim seacrh na google-u) Kolko je veliki? Ako nije previse jel moze neko da mi ga sibne na mail?
pozdrav!
Misko je napisao(la):bed-ovi se nalaze na glavi tri
Miroslave ovo si napisao, i ja logicno zakljucio da su na toj glavi bedaci, sto je naravno netacno, posto glava......
Nego sta ako imas npr jedan jedini cluster bad ti ipak iskljucis celu plocu za svaki slucaj, makar disk imao i jednu plocu, zar nije bolje samo da se taj bedak sakrije, jer mozda je nastao kad si drmnuo hard pa glava samo ocesala plocu, a ustvari valja (glava)???
Matthias je napisao(la):Ako ga jos nisi nasao javi pa cu da Ti posaljem velicina je oko 90kb.
U puno slucajeva je dovoljna rekalibracija glave ili da osvezi delove ploce gde su oslabili magnetna svojstva.
Mozete i ovo da skinete i poslusate:
Four Sounds of a Troubled Hard Disk
http://www.pcworld.com/downloads/file_download/0,fid,22373,fileidx,1,00.asp
Miroslav je napisao(la):naravno da ne postoji neki all-in-one program koji ce sve to uraditi, jednostavno niko se ne zamajava sa tim jer niko i ne koristi takve diskove - oni se obicno bacaju.
znaci sve se svodi na upotrebu 3 sredstva:
1. norton
2. papir i olovka ili mozete iz mozga ako ste talentovani
3. fdisk i format
pa bas i nemam amigu pri rucilaxduke je napisao(la):HDToolbox na Amigi radi te i mnogo drugih stvari.
Mozes da formatiras sistem u kojem oces FAT-u...
dobro de, greska pri kucanju, bedovi se nalaze ispod glave triOriginally posted by Misko bed-ovi se nalaze na glavi tri
Miroslave ovo si napisao, i ja logicno zakljucio da su na toj glavi bedaci, sto je naravno netacno, posto glava......
Matthias je napisao(la):Ako ga jos nisi nasao javi pa cu da Ti posaljem velicina je oko 90kb.
U puno slucajeva je dovoljna rekalibracija glave ili da osvezi delove ploce gde su oslabili magnetna svojstva.
Mozete i ovo da skinete i poslusate:
Four Sounds of a Troubled Hard Disk
http://www.pcworld.com/downloads/file_download/0,fid,22373,fileidx,1,00.asp
Hvala Lucas!Lucas je napisao(la):Probaj ovde
http://galeb.etf.bg.ac.yu/~jbosko/
ime fajla je bla.zip
Samo nece tu da visi non stop, tako da.... skidajte brzo!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari