Šta je novo?

Kako ispraviti Torrent gresku ?

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Prilikom downloada stalkera preko uTorrent programa skinuo je svih 71 rarovanih delova. Prilikom pokusaja raspakivanja kod 66-og dela javila se sledeca greska:

"the archive is either inunknown format or damaged"
unl-ssoc.part66

prilikom pokusaja da se uradi "repair" u WinRARu ... ispisalo je:
"header i corrupt"

Na koji nacine se moze ispraviti ova greska i na koji nacin se ovaj (samo ovaj pojdenicani) fajl moze ponovo skinuti sa Torrenta ?

Pa probaj ponovo preuzeti torent, i posle obeleži samo taj deo koji nedostaje.U Mikro torentu to sigurno može.

Evo - rucno sam izbrisao 66-ti deo i ponovo skidam isti.

Bash iz tih razloga volim news-e :)

Evo - rucno sam izbrisao 66-ti deo i ponovo skidam isti.

Ne vredi ti, neces uspeti da ispravno skines fajl, u 99% slucaja svi ostali, seederi i leecheri imaju isti taj korumpirani rar. Moraces potraziti problematicni rar iz drugih izvora.

@mkrnjic

Rarovani fajlovi su uvedeni na scenu bas iz razloga pojave korumpiranih torrenta. Sta mislis, da li bi nekom bilo lakse da je svlacio jedan fajl od 2 GB ili 100 fajlova od 20.48MB u slucaju da se nesto korumpira? U prvom slucaju ceo korumpiran fajl od 2GB mozes da bacis niz vodu, u drugom slucaju korumpiran je samo jedan od sto fajlova, i njega lako mozes nabaviti kroz fix, repack, reup ili iz drugog izvora.

Eto da navedem primer, skidao sam nedavno devet sezona jedne serije gde je svaka bila oko 7.5GB, u 10-ak epizoda javili su se korumpirani rarovi, resenje je bilo prosto, ili sam nasao problematicni rar iz drugog izvora/trakera ili je vec neko uploadovao fix na rapidshare i slicne servere. Da su u pitanju bili fajlovi od celih 350MB, verovatno bi morao da redownloadujem celu epizodu u kojoj se pojavilo korumpiranje.

Poslednja izmena:
Rarovani fajlovi su uvedeni na scenu bas iz razloga pojave korumpiranih torrenta. Sta mislis, da li bi nekom bilo lakse da je svlacio jedan fajl od 2 GB ili 100 fajlova od 20.48MB u slucaju da se nesto korumpira?

Hvala na iscrpnom objašnjenju razloga nastanka i korišćenja Rar Fajlova ... da sam juče umro nebih znao ... :d

BTW Samo sam naveo moje loše iskustvo sa Rar fajlovima ... a ti si to moje tvrđenje samo potvrdio sa sledećom svojom konstatacijom:

Ne vredi ti, neces uspeti da ispravno skines fajl, u 99% slucaja svi ostali, seederi i leecheri imaju isti taj korumpirani rar. Moraces potraziti problematicni rar iz drugih izvora.

Sta mislis, da li bi nekom bilo lakse da je svlacio jedan fajl od 2 GB ili 100 fajlova od 20.48MB

A i nešto nisam primetio izrazitu dominaciju Rar fajlova spram Singl fajlova ... ;) ... nikako ljudi da uvide prednosti Rar falova :smash: ... nego ti samo nastavi svoju prosvetiteljsku misiju Rarovanja :) ... možda i preokreneš situaciju na terenu ... ali meni da soliš pamet nemoj:banana:

... nego ti samo nastavi svoju prosvetiteljsku misiju Rarovanja :) ... možda i preokreneš situaciju na terenu ... ali meni da soliš pamet nemoj:banana:

Bas ima cudnih ljudi ovde... covek je objasnio neke logicne razloge zbog cega se radi uopste to cepanje na vise manjih arhiva, nije uopste bilo potrebe za takvim tonom... "nemoj da mi solis pamet". Da nisi napisao tu poslednju recenicu verovatno bi sve ispalo saljivo i beznacajno. Stvarno bench nije vise ono sto je nekad bio.

Ajde onda meni ti objasni zasto onda cela scena (kad kazem na scena ne mislim na obicne usere, vec na release grupe, mada i ovi obicni useri su poceli da dele fajlove u rarove) pakuje svaki release u rarove, u standardizovane velicine u zavisnosti od dela scene, 15000000B (bajta) za PC Aps/Games ISO, TV-Episodes, Movies/Xvid..., 50000000B za PS2/XBox ISO, 100000000B za XBox360 ISO, 100000000B i 200000000B za PS3 ISO...? Da li mozda scena misli da je to fensi ili cool, nesto sto je u trendu? Ne, nego to je potreba.

Korumpiranje se najcesce dogodi kod samog uploadera, redje kod release grupe. U prvom slucaju uploader seeduje pokvareni fajl, i on se prosiri na sve koji skidaju feleircan torrent, ovaj torrent ne dobija etiketu [NUKED] jer je lokalizovan na traker gde je uploadovan, posto je torrent podeljen na rarove, fix se izuzetno lako moze nabaviti iz bilo kog drugog izvora, sa trakera kao RAR fix ili sa nekog server tipa rapidshare (kao sto sam vec naveo u prethodnom postu). U drugom slucaju kada se korumpiranje dogodi kod release grupe svaki traker ce obradjivati torrent sa korumpiranim fajlom i za ovo se zasluzeno dobija [NUKED], posle cega sledi repack, reup ili rar fix od same grupe.

Opet da navedem primer:
Neko uploaduje ISO image u komadu (recimo oko 7.5GB) i dogodi se korumpiranje, sanse da nadjes isti takav torrent iz drugog izvora da bi uspesno zavrsio DL su izuzetno male, jer je taj torrent verovatno jedinstven i ne postoji ni jedan drugi koji sadrzi isti fajl (u nasem slucaju image), i morao bi ponovo svlaciti celih 7.5GB iz drugog izvora i ponovo gubiti vreme na svlacenje onoga sto si vec svuko. U slucaju da skidas originalni rarovan release (The Scene) i dogodi se korumpiranje, shodno tekstu iznad, postoje dva ishoda: a) delis sudbinu svih ostalih koji su skidali torrent sa istog trakera; b) delis sudbinu sa svim u svetu koji su svlacili taj release; U oba slucaja veoma brzo se dobija rar fix i nemoras ponovo da svlacis sve iz pocetka.

Poslednja izmena:
Normalan torrent klijent (recimo uTorrent) automatski ispravlja greške u toku downloada i oštećene delove skida ponovo. Ako si "popio" oštećen fajl, to najverovatnije znači da je takav i seedovan.

Moze neko konkretno upuststvo kako da pronadjem "ispravan" fajl i gde ?
(u pitanju je stalker)

Idi na www.torrentspy.com (ili neki drugi slican pretrazivac) i ukucaj u search stalker, pronadji unleashed verziju, selektuj samo taj problematicni rar u torrent klientu (znaci skidas samo jedan fajl, unl-ssoc.part66) i skini samo njega, prostije od ovog ne moze biti. Kada se zavrsi prekopiraj taj deo sto si skinuo tamo gde ti se nalazi prvi torrent i otpakuj. Ako taj rar nije "los" otpakovaces sve bez problema.

Thanx mLaki, probacu veceras cim se dokopam maxine

Pronasao sam samo jednu unleashed verziju Stalkera - i to je nazalost ona koja sam skinuo i koja ima gresku u 66-tom rar fajlu !!!!
Ima li neka varijanta da se pronadje jos neka unleashed verzija?

ja jos nisam resio problematicni fajl :(

Evo skidam ja upravo unleashed verziju torrent-a.Trebalo bi da je OK posto ne vidim da se neko zali a ima i gomilu seeder-a pa cu ti reci ako uspe...

Poslednja izmena:
Ajde ALEXANDRE...javi kad zavrsis.

Al gnjavite coveka...
Ako ti se bas toliko igra baci adresu na PM pa ga dobijes preko PTT tracker-a ;)

Nazad
Vrh Dno