Šta je novo?

Kako ispolirati monitor?

Boki.N

Enthusiast
VIP član
Učlanjen(a)
01.12.2000
Poena
1,035
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire 7
Mobilni telefon
Sony XZ2C, Huawei Mate 10, iPhone 2020SE (fuj)
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Mozda bas ne spada u ovu sobu...
Elem, zbog jedne ogrebotine na ekranu jedan genije(nisam ja) je uzeo nekakvu pastu i kao glancao ceo! Sada po celom ekranu ima gomilu sitnih ogrebotina, ne tako upadljivih, ali...
Da li moze nekako da se izvoskira, poplira, premaze necim????

BokiPK je napisao(la):
Elem, zbog jedne ogrebotine na ekranu jedan genije(nisam ja) je uzeo nekakvu pastu i kao glancao ceo! Sada po celom ekranu ima gomilu sitnih ogrebotina, ne tako upadljivih, ali...
Da li moze nekako da se izvoskira, poplira, premaze necim????

Ko god da je to radio, skinuo je emulziju sa ekrana, tako da sada moras da skines sve da bi izgledalo "kako treba".
Emulzija sluzi da da mat efekat, tj kada uperis izvor svetlosti na ekran pod uglom od 90o da ne baca mnogo jaku refleksiju i time ti menja fokus na ocima koje se vec navikavaju na svetlo od ekrana.
Znaci magicna krpa i trljaj dok se ne cakli :(

E izvinite na smaranju a cime ga "brisete" inace znaci da nije izgreban :)

Tnx

laxduke je napisao(la):
Znaci magicna krpa i trljaj dok se ne cakli :(

Ok. Samo maybe stupid question:
suva ili mokra?

Supstanca koju si skinu je na bazi nafte..

izuzetno je skupa ,postoji u Nemackoj video sam je u jednoj radnji ,35ml kosta 85DM(toliko je bilo pre 3 godine),ne prodaje se u maloprodajnim radnjama nego u specijalizovanim serviserskim magacinima.
Premazivanje je izuzetno tesko i ne bih ti preporucio ako monitor ne vredi bar 1500DM(inace sredjivao sam RADIUS-ov 20" monitor koji je kostao 5700DM),naravno nije moj nego od neke firme,inace kriva im je cistacica koja je koristila istu krpu na kojoj je bilo ostataka vima koji je rasturio premaz.

Ukoliko ces da skidas ceo premaz ,jedino sto skida kompletno je ASTONIS pasta,moraces da trljas preko sat vremena za 17" monitor.
Jedini problem je ivica ekrana ,za idealno skidanje po ivicama moras da izvadis ekran iz kutije(nije bas jednostavno ali j....a),a mozda i neces morati ,sve zavisi od oblika maske tvog monitora.

Re: Tnx

BokiPK je napisao(la):
Ok. Samo maybe stupid question:
suva ili mokra?

lucky2001 ti je dao jedan deo odgovora, znaci astonis pasta + suva magicna krpa za skidanje cele emulzije.
Posle toga ce izgledati malo bangavo, ali nazad ce da te kosta.

Ja ne bih trosio bezveze magicnu jer posle ove operacije ne

nizasta, pa nije ona tako jeftina, moze i obicna tvrda pamucna krpa, na pocetku blago vlazna kako bi brze skidao emulziju, posle mozes sa malo vlaznijom kako ne bi napravio brazde na ekranu, slobodno trljaj jako ,inace nista od skidanja.

BokiPK je napisao(la):
Elem, zbog jedne ogrebotine na ekranu jedan genije(nisam ja)....

Jel to ono "nisam ja keve mi.." :)

Ima neka plava magicna krpa za staklo i niklovano posudje, prodaje se na otc, ona najbolje polira, ja cistim nf ekran s njom.
inace, domacice masovno koriste astonish KREM ne PASTU za glancanje keramickih ringli, to bi trebalo da radi posao jer ne ostavlja ogrebotine
KREM se pakuje u flase od oko 300 ml a pasta je u kutiji

Re: Re: Kako ispolirati monitor?

jaksa je napisao(la):
Jel to ono "nisam ja keve mi.." :)

inace, domacice masovno koriste astonish KREM ne PASTU za glancanje keramickih ringli, to bi trebalo da radi posao jer ne ostavlja ogrebotine
KREM se pakuje u flase od oko 300 ml a pasta je u kutiji

Genije je u stvari "ona". E pa valjda zna i da koristi taj krem.

Pa jedva sam ispolirao,odnosno skinuo emulziju ..

sa nekih sedam monitora i to uz pomoc astonis paste,ma jedva ,lako je skinuti onaj prvi deo(posto je ta emulzija iz dva sloja npr.kod Samsung-a),i bas to sto je malo reskaviji odnosno kao vim(samo mnogo blazi),
verujem da krem nije los ali cini mi se da nema snage da skine do kraja emulziju,nisam ga probao ali bih se opkladio.
On sigurno rastvara bazu(nafta,masnoca,stabilizator,lepak) koje se sadrze u emulziji ali mora da sastruze taj blagi lepak,veruj mi mnogo je lakse.

Vrh Dno