Šta je novo?

Kako iskljuciti dinamicku frekvenciju, intel hd4600?

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Cpu je i5-4570, ploca je Asus Vanguard b85.
Kako da namestim da mi brzina gpu uvek bude 1150MHz?
Ne pitajte zasto :)

Unapred hvala.

Poslednja izmena:
A sto ne bi probao preko biosa ?

Intel extreme tuning utility - probaj sa ovim programom , ja sam kod mene malo podesavao i grafika je isla lagano do 1450 MHz vise nisam hteo jer mislim da nema svrhe.

Ni tu nista nisam nasao, bas nista.
Moze samo voltaza i ratio da se menja.
Stavljao fiksnu voltazu ali opet isto.

Vidim da od ovoga nema nista :(

ima da se otkljucaju u windowsu advanced power options ...googlaj treba da bude neki registry hack da bi se videle u power mengamentu skrivene opcije... i onda se podesi da je procesor uvek 100%

@ draus:
Nasao sam nesto na netu za otljucavanje tih opcija u advanced power setting.
Uspeo sam da otkljucam dosta nekih opcija, uglavnom za cpu ali opet nema nista za integrisanu graficku.
Nisam nasao na netu kako da mi se prikaze graphic ili intel hd graphic tab u advanced power setting.

Ebaga :)

izvini nisam procitao GPU nego CPU...to sto ti hoces pitanje je da li dozvoljava hardver

Nesto sam nasao na netu da ako se iskljuci u biosu RC6 power state da se clock ove graficke zakucava na max tj. 1150MHz. Ali ja nemam tu opciju u biosu.

Nema veze, odustao sam od ove djavolje rabote :)

Poslednja izmena:
Nesto sam nasao na netu da ako se iskljuci u biosu RC6 power state da se clock ove graficke zakucava na max tj. 1150MHz. Ali ja nemam tu opciju u biosu.

Nema veze, odustao sam od ove djavolje rabote :)
Jeste u pravu si za bios i RC6 , samo onda i cpu zakuca na max i nemu mrdanj , probao sam kod mene .

Asus Vanguard B85 nema tu opciju u biosu.

Ako se pitate zasto ovo hocu da ukljucim - cesto secka resize prozora na 7ci.
Cisto sam hteo da probam da vidim oce li sa vecim klokom isto, ali prc :) kada moja ploca nema tu opciju (RC6),
ili je ja ne vidim :) Pih :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno