Šta je novo?

Kako instalirati Win7 preko Linpus Linux na Acer laptopu

zzmm

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2002
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 9600X 3.90GHz AM5 BOX 100-100001405WOF/ARCTIC COOLING Liquid Freezer III 280 black
Matična ploča
Asus Rog Strix RTX 3070 O8G-GAMING
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5K
GPU
Asus Rog Strix RTX 3070 O8G-GAMING
Storage
SSD M.2 500GB Samsung 970 EVO PLUS V-NAND NVMe 3500/3200MB/s, MZ-V7S500BW :: SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E250B/EU :: 500 GB Hitachi
Zvuk
Sennheiser
PSU
MSI MPG A750GF 750W
Kućište
Thermaltake Commander C31
Monitor
AOC 27" IPS 27G2U/BK 144hz
Miš & tastatura
Zowie FK1b :: Reddragon Apas - Red switch
Ostale periferije
Sennheiser GAME ONE
Steam
https://steamcommunity.com/id/zzmm/
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Kako instalirati windows 7 preko Linpus Linux na Acer laptopu Aspire E1-510.
Problem je u tome što neće da pokrene boot sa USB. Stavio sam da je first boot USB HDD, medjutim on odmah ide na izbor boot linux ili create a bootable USB disk.
Dakle, imam bootabilni USB sa win7, ali on nece da se pokrene. Ima li neko ideju kako da resim problem.

Jesi li proverio još neke opcije u BIOS-u? Jesil isiguran da si instalaciju ispravno nabacio na taj USB? Jesi li probao sa diska da pokreneš instalaciju

Dosao sam do zakljucka da se mora updateovati bios, da bih omogucio da pored UEFI bude i Legacy. Medjutim, ni to ne mogu da uradim tako jednostavno. Sve je to tako uradjeno da bi se instalirao legalni softver i to u servisu. Da bih updateovao BIOS takodje moram da napravim bootabilni flash. Tu je takodje takav haos na netu, da se nisam usudio to da radim. Resenje je da se odnese laptop u prodavnicu i trazi od njih da instaliraju win 8 (preporuceni OS, za koji jedino i daju drajvere). Posto nije moj laptop nisam se dalje nervirao.

Ja sam isto pokusao sa USB-a i nije htelo nikako. Da se ne bih dalje nervirao, nasao sam negde narezani win i odradio instaliraciju. Nakon toga, uzeo sam zeljeni ISO, mountovao i ovog puta instalirao kako treba.

Potom sam obrisao "windows.old" folder.

Drajveri su svi odreda za win8 i 8.1, srecom, velika vecina je mogla na win7 i sto je najbitnije, LAN drajver takodje.

U pitanju je bio acer Aspire E1-570.

Kako instalirati windows 7 preko Linpus Linux na Acer laptopu Aspire E1-510.
Problem je u tome što neće da pokrene boot sa USB. Stavio sam da je first boot USB HDD, medjutim on odmah ide na izbor boot linux ili create a bootable USB disk.
Dakle, imam bootabilni USB sa win7, ali on nece da se pokrene. Ima li neko ideju kako da resim problem.

Ne secam se sad kako je na Aceru, ali na Asusu pored boot redosleda uredjaja, moras da podesis i boot redosled hdd-ova, jer u ovom slucaju USB flesku vidi kao hdd. Druga varijanta je izvuci hdd iz laptopa, instalirati win pa vratiti.

Imao sam skoro ovaj problem sa jednim Acer-om, potrebno je postaviti admin password na bios, tek onda moze da se udje u opcije za Secure boot koji se aktivira i onda postavljeni boot order "slusa" kako je namesteno. ;)
Posle instalacije iskljuciti secure boot inace ce traziti sifru svaki put.

Poslednja izmena:
...Druga varijanta je izvuci hdd iz laptopa, instalirati win pa vratiti.

Laptop ima samo jedan HDD i ako ga izvuče na čemu misliš da odradi instalaciju.:wall:

S`druge strane ako instalira na nekom drugom uređaju kome je pridodat taj HDD postoji mogućnost da bude problema

Ne secam se sad kako je na Aceru, ali na Asusu pored boot redosleda uredjaja, moras da podesis i boot redosled hdd-ova, jer u ovom slucaju USB flesku vidi kao hdd. Druga varijanta je izvuci hdd iz laptopa, instalirati win pa vratiti.
Na cemu instalirati ako izvadi hard?

Laptop ima samo jedan HDD i ako ga izvuče na čemu misliš da odradi instalaciju.:wall:

S`druge strane ako instalira na nekom drugom uređaju kome je pridodat taj HDD postoji mogućnost da bude problema

Kritika Srbija bato, ne lupaj glavu, bolece te.

Vrh Dno