Šta je novo?

Kako ih nije blam?!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Karbo

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2004
Poena
645
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
Pitam se jel neki ljudi imaju obraza?!
Stvarno na niske grane padaju, obraz kao djon!

Ova tema je slicna kao green technology [rant] i Crni biseri. O cemu se radi?! Pa radi se o tome da (Srbin) decko s kojim sam isao u skolu (High School & TAFE) i studirao IT, poceo raditi kao "serviser", ono po kucama! To jest, kako je nisko pao!

Jedan dan zamoli drugar (Vlado) da odem s njim do njegovog rodjaka i da mu pogledamo komp, usporio pa da vidimo sta se moze uraditi?!

Dodjemo ti mi kod rodjaka, fino nas covijek domacinski ugosti (nasa familija, veoma fini i prijatni ljudi). Da ne tracimo vrijeme, odma se bacimo na posao da vidimo sta je s kompom. Upalim ga, i ako je malo stariji komp, vidi se da je spor u pm. A u isto vrijeme, "rodjak" prica kako mu je dolazio neki "nas strucnjak za kompjutere" i kao "sredio sve, komp radi kao Shvajcarac sat"... (po opisu osobe skontam o kome se radi, o gore navedenom "iz razreda").
Pitam sta je radio? Da nije mozda ubacivao nove dijelove?
Kaze rodjak: Ma ubacio je CD i instalirao "neki skupi program/skener"?!!
Gledam, jedino sto je instaliran od programa "Adaware Scanner" i to ona besplatna (FREE) verzija sa neta.
Pitam ga, pa sta je jos radio?!
Kaze "rodjo": Pa instalirao je taj "skupi program"...
Ja reko: Kakav skupi program?
Kaze on: Pa taj skener za viruse, kaze da ga je dobio od nekog decka iz Kanade, koji radi za tu firmu. Taj program kosta $8,000USD!!
Ja zinuo?!! (u cudu, kako ljudska masta moze da proradi... aludirajuci na tog "poznanika iz razreda")...
Pitam pa sta je dalje bilo...
I nastavi dalje "rodjak" da prica: Kaze on mi je onda poceo da objasnjava kako on radi. On je dobio iz Kanade taj program i dozvolu od ljudi iz te kompanije (ciji je program) da moze da radi s njim i da popravlja kompjutere. Kaze da se nije zadrzao vise od 5min. "Program" je nasao "4-5 spamm virusa" koji su kocili komp... i kad je "skolski" krenuo preko vrata, rece mu: "Znas meni ne moras nista 'placati za ruke', al za koristenje ovog "programa" mora se uplatiti $50AUD (oko 30eura), ja cu te pare njima uplatiti preko interneta..."
Jadni "rodjo", sta ce, uradi kako mu je receno...
Ja se shokirao, nisam mogao vjerovati da ljudi tako nisko padaju i na taj nacin uzimaju pare od naroda?!?? Pogotovo ovde u Australiji, gdje se svi vise manje znaju.

Formatiram decku komp, instaliram sve potrebne drivere i programe, popijemo sok i zapalimo na plazu (ja i Dovla).

Tema nije da blatim decka, nego njegov "rad". Inace ne zivim od "popravki" PC-eva, tako da meni ni u dzen nit iz dzepa.

ps Nisu samo u Srbiji takvi "strucnjaci" kao sto vi pisete...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno