Šta je novo?

Kako identifikovati komponente laptopa bez otvaranja?

boggyman

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2000
Poena
619
Instalirao sam Win 7 na Sony Vaio AR31s sa preinstaliranom Vistom Home Premium koja je brljavila non stop.
Ali, budjavom Sony sajtu pise da lap top nije win 7 compatible i da nisu duzni da obezbede drajvere za njega.

E sad, neke komponente sam identifikovao i nasao drajvere po netu, ali niako ne mogu da provalim koja tv kartica se nalazi u doticnom i koji raid kontroler. Any ideas?

Pokušaj pomoću Everesta. Trebalo bi pomoću ovog programa da vidiš koje su komponente.

Instalirao sam Win 7 na Sony Vaio AR31s sa preinstaliranom Vistom Home Premium koja je brljavila non stop.
Ali, budjavom Sony sajtu pise da lap top nije win 7 compatible i da nisu duzni da obezbede drajvere za njega.

E sad, neke komponente sam identifikovao i nasao drajvere po netu, ali niako ne mogu da provalim koja tv kartica se nalazi u doticnom i koji raid kontroler. Any ideas?

Vista drajveri ce ti raditi na Win7 bez problema tako da nemas brige.

^ eee vidis, sony se pobrinuo da ne bude tako...
npr, raid ne radi ni sa jednim drajverom sa sony sajta

malo pre skinuh drv sa intelovog sajta, i posle instalacije radi osetno brze, ali i dalje pokazuje u dev mgr da nije instaliran raid

tv karticu everest nije prepoznao. po netu sam nasao da je AverMedia, ali drajvera ni za lek :(

tasteri za multimediu ne rade, osim vol +/- i mute, a to je glupost koja me, posle raida, najvise nervira

Probaj ovako:
1. uđi u DEVICE MANAGER
2. nađi uredjaj koji win nije prepoznao tj. nema drajver
3. desni klik na njega, izabereš PROPERTIES
4. nađi tab sa DETAILS
5. u tom prozorčetu imaš padajući meni pod VALUES
6. izaberi HARDWARE IDs
7. ID hardvera probaj da nađeš pomoću google-a

Nadam se da će ti ovo pomoći da indetifikuješ hardver, meni je bar pomoglo par puta.

^ eee vidis, sony se pobrinuo da ne bude tako...
npr, raid ne radi ni sa jednim drajverom sa sony sajta

malo pre skinuh drv sa intelovog sajta, i posle instalacije radi osetno brze, ali i dalje pokazuje u dev mgr da nije instaliran raid

tv karticu everest nije prepoznao. po netu sam nasao da je AverMedia, ali drajvera ni za lek :(

tasteri za multimediu ne rade, osim vol +/- i mute, a to je glupost koja me, posle raida, najvise nervira

Druze imam Sony Vaio ar-150g (malo stariji model od tvog cinimi se) predvidjen za Vistu, instalirao sam Win7 i sve zivo sljaka na njemu. Ako ih uporedis videces da medju njima skoro da i nema razlike.

Nisam siguran za Raid drajvere ali mi svi multimedia drajveri rade.

Ja tvoj model ne mogu da nadjem na Sony sajtu, posalji link.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Na zalost ne rade... svasta sam probao, ali tv karta ne radi, a raid imam utisak da radi, mada u dev mgr pise da nije instaliran driver

ovo je problem:

http://genesis.sony-europe.com/inst...ce/search.jsp?DocId=41348&m=VGN-AR31S&l=en_GB

kazu da je kompatibilan ako je kupljen posle 26 juna 2009, a kupljen je polovinom 2008...

Mozda zato sto je Evropski model, moj je kupljen jula 2006 godine a Win7 radi bez ikakvih problema.

Zar se ne pojave neki drajveri na Win7 Update?

Ne, na zalost :(

Najcrnje je sto sam obrisao i recovery particiju, a tek posle procitao da treba je trebalo da napravim i recovery dvd...
Naravno, to tek nema sanse pronaci

Poslednja izmena:
uspeo sam sve i AverMedia driver...

Raid se nesto bunio sa novom verzijom drajvera, ali sa starom radi bez problema ?!

Sad mi i nije zao sto nisam sacuvao recovery :)

Ja to radim sa Unknown Device Identifier programom, mislim da ima i opciju da ti sam nadje drajver sa sajta proizvodjaca uredjaja (ili je to bese opcija samo za komercijalnu verziju), uglavnom sa tom ili bez te opcije lako je naci sta ti treba, samo copy/paste u Google!
Pozdrav ,)

Ja to radim sa Unknown Device Identifier programom, mislim da ima i opciju da ti sam nadje drajver sa sajta proizvodjaca uredjaja (ili je to bese opcija samo za komercijalnu verziju), uglavnom sa tom ili bez te opcije lako je naci sta ti treba, samo copy/paste u Google!
Pozdrav ,)

Sad mu to kazes :p

Zahvaljujem ti na informaciji, podpuno sam zaboravio i da postoji taj program a sad si me bas lepo podsetio. Uvek posluzi kad zatreba :wave:

Sad sam video temu, UDI je ubedljivo najbolji i najlaksi za koriscenje, sa ovim Pavilionom sam imao muke jer par stvari nije ni pronalazio sta su niti je Win 7 imao drajvere niti Win update... a onda ovaj nadje da su u pitanju kontroler i drajver za citac memorijskih kartica, za 10 sekundi sam nasao sta mi treba! :)
Pozdrav ,)

Pokreni neku noviju LINUX distribuciju, odatle ces lako provaliti koji je HW u pitanju, ako znas da radis u linuxu...

moj savet
meni kad se to desi ja odem na net i po modelu nadjem koje ima komponente
onda odem na sajt proizvodjaca te komponente i tamo trazim resenje
verovatno neces naci raid driver nigde al tv kartica bi trebalo da radi
poz
izmena:
problem:
tv karta (mislim da je ova: AverTV (HC80) Analog/Digital TV Tuner Hybrid Expresscard - 54mm)
resenje :
Minimum System Requirements

* 256 MB RAM or above
* ExpressCard/54mm Slot
* VGA card supports DirectX 9.0c
* Sound card
* Windows® XP, Windows® XP MCE 2005, Windows® Vista (32/64 bit)
tako da nije podrzan vin 7
mada i dalje ti guglam :)
usput Vicious-Deeds korisnik rece nesto za njegov soni i njegov je podrzan za win7 a tvoj nije
mada kazu da probas ponovo neke drajvere od viste mozda pomognu
poz
ponovo izmena :)
google says:
My Notebook TW-card on AR31S work with the Vista 64 Bit driver in an Windows 7 Enterprise 64 Bit version very well. No problems I have found.
i jos jedna i necu vise :)
http://www.avermedia-usa.com/avertv/Support/Download.aspx?Type=Software
oficijelni sajt mozda tu lezi resenje mozda ne
glavna nesreca ti je ta sto su u vreme kad je nastao tvoj laptop nvidia i sony bili u svadji s billyem pa su ljudi muke mucili s VGA i ostalim driverima

Poslednja izmena:
pored vec pometih proram mogu da dodam i Driver Detective, koji je meni pomogao da nadjem drajvere za W7 Ult. na HP laptop-u

uspeo sam sve i AverMedia driver...

Raid se nesto bunio sa novom verzijom drajvera, ali sa starom radi bez problema ?!

Sad mi i nije zao sto nisam sacuvao recovery :)

khm, moram daa citiram sam sebe :)

Svi drajveri na broju, masina je sljakala nekih 2 nedelje pre no sto je potpuno zveknula grafika... :wall:

tako da sad se ceka nova ploca da stigne, pa na zamenu

Vrh Dno