Šta je novo?

Kako i u susednoj kući imati kabl. net?

cilebg

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2008
Poena
319
Da počnem. Korisnik sam RVektor kablovskog neta (paket 40/4 Mb/s), i imam tp linkov ruter, koji ima wifiali van kuće se gubi signal.kako pojačati signal i kako da u drugoj porodičnoj kući imam net na drugom kompu kao i na prenosivim uređajima tipa, lap, tablet, mob? zamolio bih nekog da mi pomogne, ili preusmeri na drugu temu ako je bilo reči o tome...hvala unapred

Pa najjeftinija a stabilna varijanta je da kupiš još 1 jeftin WiFi ruter i da na metar kupiš UTP kabl i provedeš ga nekim najkraćim putem do druge kuće... znači žično da povežeš 2 rutera, koji dalje po kućama bežično dele net.
Pošto WiFi oprema koja će raditi stabilno i biti upotrebljiv signal i pokrivenost košta poprilično više para.

TP link ruteri, ne svi, imaji repeater mode u sebi. Ulogujes se i u repeater mode-u imas da skeniras signale, nadjes taj tvoj signal i nakacis se sa TP linkom na njega, zatim u tom istom.prozoru imas da namestis SSID za TP link koji ces videti u toj kuci i isto namestis security na njemu.odnosno wep key ili wpa wpsk ili sta vec. Ne znam da li si me dobro razumeo. Ako ti nesto nije jasno, pitaj slobodno :)

Mozda bi mogao da ti bude od pomoci kablovski razdelnik sa prolaskom interneta.

Aktivni razdelnik sa napajanjem i prolaskom internet signala. Osim što pojačava TV signale ova varijanta dozvoljava prolazak interneta na svim priključcima. Korisna je kada je potrebno dobiti internet na više od jednog priključka. Koristi se u instalacijam sa interaktivnim servisima Video On Demand (VOD), Near Video On Demand (NVOD), Pay TV (PPV) (plati pa gledaj), IPTV (STB), D3.

Ako je neko od forumasa probao neka prenese utiske i kaze vredi li davati novac za to. U principu to i nije velika suma ako ce ti obezbediti internet i kablovski signal u dve kuce. Podeli trosak sa ukucanima ;)

Druga kuca je udaljena koliko?

oko 50m, na mob. telefonu se gubi signal povremeno. dok za desktop nisam nabavio wifi karticu, ali pretpostavljam da je to podrazumevano, i planiram da kupim neku jeftiniju...neku sa antenicom...

edit: mogu od drugara da uzmem wifi ruter asusov neki crni jer njemu ne treba, ali ima malu antenu(ako to ima veze)...to bi me uštedilo novca....a imam i lan kabl 10m, pa možda može nekako da se ukombinuje?

Poslednja izmena:
@shamanNS ti je dao najbolje i najjednostavnije i najjeftinije resenje. Batali te bezicne fore, sa utp kablom imas sigurnu/stabilnu vezu.

( :) sta kazes, imas vec 10 metara kabla... pa razvuci, nategni... :) salim se malo ali...)

Pozdrav!

Najlaksi metod je da imas dva wifi rutera, prvi povezan kablom na net, drugi stavis gde ti je potrebno i podesis ga da radi u WDS rezimu i eto ti net u obe kuce.... :) Naravno za drugi ruter ti ne treba nikakav kabal sem onog za struju :D

Daleko je to da bi radilo stabilno. Investiraj u 50 m kabla, razvuci, uzmi taj ruter sto ti daje drugar i za 1000 din ces resiti sve.. Mozda i manje, ne znam koliko se krece metar utp kabla..

ili nanostation m2 2 komada jedan u client mode pa iza nanoa taj ruter a drugi ruter ubodes lan u njega ko ap samo zastiti sifrom to ce da baca dobar signal 99%
pozdrav

najsigurnija varijanta je da kupis tih 50m (izmeri tacnu kuda bi kabal isao) kabla od rutera na kom imas net do druge kuce. u drugoj kuci taj ruter koji ces dobiti od drugara stavi pored kompa da ne moras kupovati wifi karticu. ostali uredjaji ce tada hvatati wifi.

najsigurnija varijanta je da kupis tih 50m (izmeri tacnu kuda bi kabal isao) kabla od rutera na kom imas net do druge kuce. u drugoj kuci taj ruter koji ces dobiti od drugara stavi pored kompa da ne moras kupovati wifi karticu. ostali uredjaji ce tada hvatati wifi.

Pošto imam sličan problem povezivanja interneta između dva objekta na vazdušnoj udaljenosti oko 30-35m koliko slabljenje mogu očekivati u slučaju povezivanja UTP kablom ? U pitanju je Telekom vDSL net 30/2 mb/s sa modemom Huawei HG 655b u jednom objektu a u drugi objekat bi postavio TP link .

Nazad
Vrh Dno