Šta je novo?

kako gledati sa desktop računara na laptopu ili android boxu

kroki011

Slavan
Učlanjen(a)
23.02.2009
Poena
365
Pozdrav svima,
zanima me sledeće ako je moguće:
imam u jednoj sobi desktop računar sa skystar2 karticom(ko ne zna sa njom je moguće gledati satelitske kanale)
pa me zanima da li bi mogao taj sadržaj sa desktop računara da gledam na laptopu u dnevnoj sobi ili na androidboxu koji je prikačen na tv takođe u dnevnoj sobi ( ali da nije rešenje da iz računara sprovedem kablove do tv). da li je moguće ne znam, ako neko ima neku ideju ...

ovo mi izgleda prilično komplikovano, nadao sam se nečemu lakšem :) ali hvala u svakom slučaju na odgovoru

***,veruejm ti,posebno ako se prvi put sreces....da imas neki Enigma 2 risiver,sve se radi za 10 sekundi..:)

Moze i preko vlc-a. Znam da se instalirao neki server i onda preko vlc-a gledaš kanale. Radio sam to pre 10ak godina, pokušaj da pronađeš tutorial na netu.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

pa ako malo bolje odgleda video,ima sve kako se pravi server,i kako kasnije pokrece web interface,gde dobija opciju streaminga,i gde moze da izvuce m3u fajl kanala koji ga zanima,moze posle da ga pokrene u VLC ili KODI....gde god...
veci mu je posao da slozi Serversku stvar...posle je lako...

Kao sto je rekao 6pack najbolje resenje je DvbViewer Recording Service, u DVBVieweru slozis listu kanala c$, pozicije ako imas motor itd.

Kodi povuce sve to preko klijenta, radi epg i sve ostalo, nije toliko komplikovano kad se provali ...

Ima i drugih resenja ali su suvise velika budzevina i ne radi tako dobro kao kombinacija sa DVBViewerom.

ljudi. zabagovao sam totalno. instalirao sam W10 i sad nikako ne mogu da pristupim kompu sa android boxa. trazi user i password. shareovao sam par foldera. sta jos treba.

Vrh Dno