Šta je novo?

Kako formirati lažan fleš

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Drug hteo da pravi biznis sa preprodajom flešova i hteo da naruči 100 komada San Disk od 64GB. Sva sreća da me je poslušao pa uzeo za probu par komada koje je meni poslao. Naravno od 64GB ni traga ni glasa. E sad mene interesuje kako ja da formatiram taj fleš na validnu vrednost (mislim da su od 8GB).

Proveri prvo sa Easus PM kako stoji sa njima, neki od tih "lažnih" imaju sakrivenu, drugačije formatiranu particiju i pravljeni su za specijalne svrhe sa delom od 8GB (manje više) gde se stavlja OS a drugim većim delom za specijalizovane programe. Ako nema ništa drugo onda napravi što veću particiju sa Easusom pa koliko ispadne, ispadne.

Imaš specijalizovane alate koje pravi proizvodjac usb kontrolera na flesu. Prvo moras da saznas koji je kontroler. Pokusaj chip genious i ima jos jedan za detekciju kontrolera. E kad skapiras koji je kontroler pretrazis google specijalno za program koji menja parametre tog kontrolera od proizvodjaca i uradis low level format. Obicno su ove prevare prevljene sa defektnim memorijskim cipovima pa moze da se desi da dobijes i koji bed sektor. Meni je na kraju ostalo oko 7.5GB ispravno ali opet bolje nego da sam ga bacio u kantu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno