Šta je novo?

Kako formatizovati HDD tj dezinstalirati XP?

lencuga

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
601
Imam notebook(nemoze se izvaditi HDD) racunar u kojem je instaliran Windows XP na HDD-u sa jednom(osnovnom) particijom u NTFS fajl sistemu.

PITANJE:
Kako najlakse da dezinstaliram Windows XP i kako da formatiram HDD u FAT32 fajl sistemu.

Unapred hvala!

lencuga je napisao(la):
Imam notebook(nemoze se izvaditi HDD) racunar u kojem je instaliran Windows XP na HDD-u sa jednom(osnovnom) particijom u NTFS fajl sistemu.

PITANJE:
Kako najlakse da dezinstaliram Windows XP i kako da formatiram HDD u FAT32 fajl sistemu.

Unapred hvala!

pa digni sistem sa boot diskete, lupi format c: ... ovim si ubio i XP i hdd.
zatim, mozes cini mi se da preko fdisk-a napravis FAT32 file system od tog NTFS-a, ali bi bilo bolje da to odradis sa boot disketom Partition Magic-a 7. Ako je nemas, ili uzmi od prijatelja, ili instaliraj zeljeni OS pa onda instaliraj Partition Magic 7 i pretvori NTFS u FAT32.
sta god ti je lakse...

:wave;

Dopuna: Potrebna je staartup disketa iz Windows 98/ME ili neka na kojoj imaš opciju za format HDD-a...

Nisam video da je na HDD-u stavljen NTFS. U tom slučaju potrebno je prvo primeniti postupak Fdisk-kom. On će videti HDD i pripadajuće particije. Potom iz njega obrisati particiju i formirati novu. Resetovati računar pa onda izvršiti format preko Win Startup diskete. Zatim pokrenuti instalaciju željenog OS-a (setup.exe, winnt.exe ili šta se već instalira...)

BTW, koji je to notebook kad vec ima instaliran win XP?

neki novi bash a? Sta je "ispod haube" ?
:)

Vrh Dno