Šta je novo?

kako fleshovati bios asus n6600 pci

planetbox

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2005
Poena
304
interesuje me kako fleshovati bios asusove karte n6600 silencer da bi se postigli rezultati 470/680 recimo (nemora ova cifra samo navodim brojke )

koji se program koristi, kako vratiti stari bios ako novi neradi ......
ako neko moze od pocetka do kraja da napise ....bilo bi extra

:zgran:

Ovako sam ja radio...
Koristio sam program Nvflash, verzija 5.25.
Pretpostavicemo da si skinuo novu verziju BIOS-a sa interneta i da se zove novibios.rom.
Treba ti bootabilni floopy. Snimi na taj flopi program nvflash (vazno je da tu budu dva fajla nvflash.exe i cwsdpmi.exe) i (novi) BIOS koji hoces da flashujes.
Prvo treba da snimis svoj postojeci BIOS na flopi (ili na hard, ako imas FAT32 particiju), za svaki slucaj.
To radis tako sto podignes sistem sa flopija, zatim kucas sledecu komandu :

nvflash –b backup.rom gde umesto backup.rom ti mozes da stavis bilo koje ime.
Zatim sledi flashovanje novog BIOS-a.
To radis sledecom komandom :

nvflash -4 -5 -6 novibios.rom

Trazice ti da pritisnes Y, pa ti tako i uradi.

Kada odradi flashovanje, izvadi disketu i restartuj sa Alt+Ctrl+Del.
Preporucljivo je reinstalirati drajvere za graficku posle toga.
Ako nesto podje naopako (daleko bilo :) ), potrazi PCI graficku, ili uradi isti proces "na slepo".

Eto, tako sam ja radio, i , da kucnem u drvo, posluzilo je (vise puta).

pozdrav :wave:

ok hvala ;)
e sad graficka jeste pci ...... dali ti nesto znaci to ...
i nisam nasao na netu novi bios za asus n6600 td 128 mb pci-e
neznam koji da upotrebim..... uglavnom u riva tuneru ......nece preko 370/650, za neke vece cifre ne prolazi mi test tako da nece da prihvati opciju apply...driveri su 77.77

ako imas predlog reci mi koji bios da stavim a da provereno radi ........ako uopste postoji provereno

e, to ne bih znao. nikad nisam imao 6600
samo slabije ili jace :)

A zasto flesujes bios ?Da li karta slabo radi u igrama?Koji su rezultati u 3d marku?

pa sta znam recimo kloknem je pomocu riva tunera na 370/650......to je max sto moze ......dalje nece...
mada po popstovima vidim da moze da ide i dalje ali agp kartica, ja ima za pci slot
koliko vidim zakljucane su vise frekfencje sa originanim biosom to je razlog zasto nece dalje od 370/650..........a origimnalna frekfencija je 300/550...

namestio sam dodatno hladjenje pa bi testirao koliko jos moze da ide recimo priblizno 6600gt kad nije klokovana....
svaka pomoc bi dobro dosal......koristi isti GPU NV43 kao i 6600 GT pa ne vidim razlog zasto nebi isla i na vece rekfencije :whip:

kartica je asus n6600 128mb 128 bit slilencer.......

Pa, koliko ja znam, Silencer vezije imaju pasivni kuler, a 6600GT ima aktivno hladjenje, pa je mozda zbog toga ogranicen overklok.

moja kartica je asus silencer 6600td...nije gt verzija, da je gt nebi je overclockovao niti modovao bios ili vec......

meni treba pomoc oko fleshovanja biosa tj otlkljucavanja visih frekfencija na krticia hladjenje sam nabudzio i radi posao ......

ima li iskustva neko sa ovom karticom ..????

e da ......... 430/570......radi ok..........i 430/600 takodje ok radi dali treba vice neznam .....

testirao sam sa pc mark 2004 i rezultat za grafiku u pcmarku je 3085, sa 3dmark 2003 jos nisam testirao

pa, pretpostavljam da se na te Silencer verzije ne stavljaju GPU-ovi koji su raspolozeni za veliki overklok. Ta kartica je, pre svega, namenjena tihom racunaru, sa relativno osrednjom snagom u 3D.
A sto se tice update-a BIOS-a, tu ne mozes "otkljucati" nikakve vise frekvencije rada, mozes samo da stavis da bude veci clock po default-u, mozda i da povecas napon GPU.
E sad. mogao bi da izvuces vece klokove kad bi povecao napon, ali zasto to raditi?
zbog 200-300 markova u 3dmark?
Sto se mene tice, nije isplativo.

e, da zaboravih... ako hoces da menjas ta podesavanja (default clock, napon, itd), koristi program, NiBiTor 2.5 ili noviji.
Lak je za koriscenje, samo ides na File, pa Open i nadjes BIOS koji hoces da modifikujes, modifikujes ga, i snimis prepravljeni BIOS na disketu da bi ga flashovao.

Poslednja izmena:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=730216#post730216
precesljaj zaddnje strane...

rec je doduse o agp kartama, ali je postupak ISTI, samo ti treba drugi BIOS...
da bi bio siguran za bios, otidni na www.mvktech,com ili net, ili tako nesto, izguglaj, i nadji forum, i postav pitanje ili prelistaj, i naci ces odgovorkoji ti bios pasuje 100%, i ne zezaj se, osim ako nisi siguran u BIOS ili ako nemas u rezervi PCI kartu...

btw, imas jedan fajl koji sam postovao na zadnjim stranama onog thread-a pa ga skini i ne zaboravi, da bez onog zadnjeg (tweak-ovanja u Riva Tuner-u) bas i nema neke vajde, bar kod nas nije bilo...
:wave:

Poslednja izmena:
Ovo je polu-offtopic al' ajde:

Nekih 6 meseci koristim RaBiT i nikada nisam primetio opciju za menjanje voltaza...

Kojim programom da je promenim (Za ATi grafu, NiBiTor je za ^$@%vidiu)?

Nazad
Vrh Dno